Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νομική Υπ.: Διαψεύδει δημοσιεύματα σε σχέση με προσφυγή στο ΕΔΑΔ

Offsite Team -
17.04.2020

Νομική Υπ.: Διαψεύδει δημοσιεύματα σε σχέση με προσφυγή στο ΕΔΑΔ

Thumbnail
Για περιουσία στην Αμμόχωστο

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο σε σχέση με την ατομική προσφυγή που εκκρεμεί στο ΕΔΑΔ για περιουσία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (υπόθεση K.V. Mediterranean Tours Limited v. Turkey), η Νομική Υπηρεσία διαψεύδει την αναφερόμενη στα εν λόγω δημοσιεύματα είδηση, σύμφωνα με την οποία η Δημοκρατία φέρεται να ζήτησε και να έλαβε, τρίμηνη παράταση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), για την καταχώρηση σχολίων στην Μονομερή Δήλωση που έχει καταχωρήσει η Τουρκία στα πλαίσια της υπόθεσης.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στις Ανακοινώσεις Τύπου που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΑΔ, ημερομηνίας 16 Μαρτίου 2020 και 9 Απριλίου 2020 αντίστοιχα, το Δικαστήριο έχει αναστείλει και παρατείνει, αυτοβούλως, τις ήδη ταχθείσες προθεσμίες στις ενώπιον του εκκρεμούσες υποθέσεις, εξ αιτίας της παγκόσμιας κρίσης στη δημόσια υγεία. Αναληθώς επομένως, αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, ότι έχει υποβληθεί αίτημα για παράταση από την Λευκωσία στην προαναφερόμενη υπόθεση, προστίθεται.  

Η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών για το χειρισμό της υπόθεσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home