Νοσ. Αναφοράς: Μεταφερθηκαν 13 ασθενείς με κορωνοϊό από Ιδρύματα

Νοσ. Αναφοράς: Μεταφερθηκαν 13 ασθενείς με κορωνοϊό από Ιδρύματα

Συνολικά 53 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται και 13 ασθενείς, άνδρες και γυναίκες, που διακομίσθηκαν από τρία Ιδρύματα.  

Συγκεκριμένα, επτά άτομα διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς από το Κέντρο Αποκατάστασης «Εκάλη» στη Λεμεσό, τέσσερα από το Σωκράτειο Μέλαθρο επίσης στη Λεμεσό και δύο άτομα από άλλο οίκο ευγηρίας.

 

Σύμφωνα με την Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας - Αμμοχώστου, σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

Πρόσθεσε πως ο μέσος όρος ηλικίας των 53 ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο είναι τα 70 έτη από τα 55 έτη που ήταν την περασμένη εβδομάδα.  

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται και σήμερα η προσέλευση ατόμων στα δυο σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν στη Λάρνακα και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, για να προβούν σε δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για COVID με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου το γνωστό ως rapid test. 

 

Σημειώνεται ότι χθες πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος, διενεργήθηκαν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 268 εξετάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν πέντε θετικά αποτελέσματα, ενώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι διενεργήθηκαν συνολικά 450 δειγματοληψίες.  

Στη Λάρνακα διενεργήθηκαν 550  εξετάσεις και εντοπίστηκαν 14 θετικά αποτελέσματα.  

Υπενθυμίζεται ότι στη Λάρνακα το σημείο δειγματοληψίας βρίσκεται έξω από την υπεραγορά «Στέλιος» στα Λιβάδια και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στο χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Μεγάρου Παραλιμνίου.

Home