Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νοσηλευτές: Καμία επίσημη πρόταση από ΟΚΥπΥ

Offsite Team -
06.06.2020 - 16:05

Νοσηλευτές: Καμία επίσημη πρόταση από ΟΚΥπΥ

Thumbnail
Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού-ΠΑΣΥΔ για διάλογο για το πρόβλημα της υποστελέχωσης

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση από τον ΟΚΥπΥ προς εμάς, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού-ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης, αναφερόμενος στον διάλογο που διεξάγεται για το πρόβλημα της υποστελέχωσης  στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίδη, ο διάλογος και η μελέτη των αναγκών, που διεξάγεται μεταξύ ΟΚΥπΥ και συντεχνιών, "αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη και αναλόγως των ευρημάτων θα συναποφασίσουμε ,πόσες είναι οι ανάγκες για τα υφιστάμενα τμήματα ώστε άμεσα να προχωρήσει ο ΟΚΥπΥ σε προσλήψεις, πόσες είναι οι ανάγκες για νέα τμήματα και ο τρόπος σταδιακής στελέχωσης τους και παράλληλα και λειτουργίας τους. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημή πρόταση προς εμάς από τον ΟΚΥπΥ ούτε έχουμε καταλήξει σε οποιονδήποτε συμπέρασμα".

Ο κ. Αργυρίδης επισημαίνει πως το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, όμως έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό και έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Είναι γι΄αυτό που αναδείχτηκε τις τελευταίες μέρες με τον πιο έντονο τρόπο, σημειώνει.

"Είναι επίσης γι΄αυτό που τέθηκε στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και είναι με οδηγίες του πρόεδρου που γίνεται η ανάλυση και μελέτη των αναγκών. Ο Πρόεδρος είχε ζητήσει αυτή η μελέτη να γίνει τάχιστα και να τεθεί προς έγκριση το συντομότερο δυνατόν", προσθέτει.

Όσον αφορά δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το θέμα της στελέχωσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και το πρόβλημα θα λυθεί με ανακατανομή του προσωπικού, ο κ. Αργυρίδης αναφέρει πως "μας εκπλήττει η πιο πάνω δήλωση γιατί στη συνάντηση στις 4/6/2020  παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και εισηγήθηκε ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει να προσληφθεί προσωπικό είναι η πρόσληψη προσωπικού με αγορά υπηρεσιών. Θέση την οποία αποδεχτήκαμε με μεγάλη δυσκολία".

"‘Όσον  δε αφορά την δήλωση για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ το 2021 θεωρώ ότι αν το θέμα του ελλείμματος διασυνδέεται με την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού είναι άδικο να προβάλλεται τώρα ενώ για ικανοποίηση αιτημάτων   άλλων επαγγελματιών υγείας  δεν προβλήθηκε τέτοιο θέμα", καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Home