Νοσηλεύτηκαν ήδη 4000 με covid / H σημερινή κατάσταση σε κλίνες

Νοσηλεύτηκαν ήδη 4000 με covid / H σημερινή κατάσταση σε κλίνες

Τι βρίσκει μπροστά του ο ΟΚΥπΥ στο τέταρτο κύμα / Οι διαφορές με τον Απρίλιο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Κύπρος βρίσκεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας από τις αρχές του μήνα. Όλα τα βλέμματα στρέφονται στα Νοσοκομεία και την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και κατά πόσο  αυτό μπορεί τελικά να αντέξει. Όπως πληροφορούμαστε, από την αρχή της πανδημίας νοσηλεύτηκαν 4000 ασθενείς, ενώ βρέθηκαν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας πέραν των 400 ασθενών.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ψάχνει συνεχώς λύσεις και ήδη από προχθές Πέμπτη  άνοιξε και νέο θάλαμο περιστατικών κορωνοϊού που εδρεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τους 280 και αυτοί που βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τους 40.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Απόλυτα διαχειρίσιμη κατάσταση»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Xαράλαμπος Χαριλάου χαρακτήρισε απόλυτα διαχειρίσιμη την κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, «αυτή τη στιγμή δεν απαιτούνται νέες κλίνες μετά και τη λειτουργία θαλάμου για περιστατικά κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Εάν δεν προκύψει κάτι πολύ δραματικό, είμαστε καλυμμένοι και δεν χρειαζόμαστε άλλες κλίνες είτε από τον δημόσιο, είτε τον ιδιωτικό τομέα δηλαδή μέσω της παραπομπής ασθενών σε κλινικές».

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι η κατάσταση στα Νοσοκομεία μάς ικανοποιεί απόλυτα εάν αναλογιστούμε ότι: Στο προηγούμενο κύμα του Απριλίου υπήρχε lock -down, ενώ τώρα όχι. Αυτή την περίοδο του καλοκαιριού δηλαδή,  υπάρχει αυξημένο τουριστικό ρεύμα ενώ ένα  ποσοστό 20-25% των νοσηλευτών βρίσκονται με άδεια.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ικανοποιημένοι με Χατζηπαντέλα

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον ΟΚΥπΥ για τη συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τον κ. Χαριλάου να λέει ότι «ο Υπουργός ενημερώνεται καθημερινά και ενδιαφέρεται για την κατάσταση στα Νοσοκομεία». 

Home