Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νοσοκομείο Αναφοράς: Στην Εντατική τριαντάρηδες

Offsite Team -
06.08.2021 - 13:47

Νοσοκομείο Αναφοράς: Στην Εντατική τριαντάρηδες

Thumbnail
Ο νεότερος ασθενής που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο είναι 24 ετών και η μεγαλύτερη 90

Άτομα ηλικίας 35, 39 και 46 ετών, τα οποία νόσησαν με κορωνοϊό, είναι μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, είπε ότι  «σήμερα στο νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 65 ασθενείς, εκ των οποίων 9 σε συνθήκες Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο νεότερος ασθενής που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο είναι 24 ετών και η μεγαλύτερη 90, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 59 έτη».

Σύμφωνα με την κ. Χατζηγιάννη «καθημερινά γίνονται εισαγωγές στο Νοσοκομείο και δίνονται εξιτήρια, ενώ άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών χρειάζονται διασωλήνωση. Από τα 65 άτομα που νοσηλεύονται μόνο 6 άτομα έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή τέσσερα με την πρώτη δόση και δύο με την δεύτερη δόση του εμβολίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «η κατάσταση των ασθενών που βρίσκονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας είναι πολύ σοβαρή, ενώ υπάρχουν και άτομα που χρειάστηκαν διασωλήνωση. Μεταξύ των ασθενών στη ΜΑΦ είναι άτομα ηλικίας 35, 39 και 46 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε και πρόσθεσε πως «εάν τα πρόσωπα αυτά είχαν εμβολιαστεί δεν θα χρειαζόταν να διασωληνωθούν».

Η Αμαλία Χατζηγιάννη έστειλε το μήνυμα ότι «ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο κατά του κορωνοϊού, αφού οι πλείστοι των ασθενών που οδηγούνται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν έχουν εμβολιαστεί».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 25 ασθενείς με κορωνοϊό, ένας εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Εξάλλου στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 90 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

ΚΥΠΕ

Home