Νοσοκομείο Αθηένου: Θα λειτουργήσει ως Κέντρο Αποκατάστασης;

Νοσοκομείο Αθηένου: Θα λειτουργήσει ως Κέντρο Αποκατάστασης;

Η ανακοίνωση του Δήμου

Το ενδεχόμενο λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Αθηένου ως Κέντρου Αποκατάστασης με παράλληλη λειτουργία Κέντρου Υγείας, συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηένου και ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.  

 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται το θέμα συζήτησαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον χώρο ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Αθηένου (Κέντρο Υγείας), ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης και το μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης «συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι για τη λειτουργία του Κέντρου, με επικρατέστερη τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης, που θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση για όλη την Επαρχία. Το Κέντρο Υγείας θα μπορεί να λειτουργεί παράλληλα και με εξωτερικά ιατρεία».

 

Προστίθεται ότι «ο Γιώργος Καροτσάκης ήταν πολύ θετικός στην  προώθηση λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου ως Κέντρο Αποκατάστασης και ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο του  Ο.Κ.Υπ.Υ για να ληφθεί απόφασης».

 

Συζητήθηκε ακόμα το «αίτημα του Δημάρχου Αθηένου για δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στον χώρο, με τον κ. Καροτσάκη να αναφέρει πως θα ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες. Είπε ακόμα ότι επειδή η Αθηένου είναι ακριτικός Δήμος, σε περίπτωση που οι μελέτες και τα στοιχεία που θα προκύψουν είναι βοηθητικά, τότε θα μπορεί να προωθηθεί η δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου».  

Σημειώνεται ότι «το νέο Νοσοκομείο Αθηένου (Κέντρο Υγείας), συνολικής δαπάνης 2 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του και γίνονται διάφορες σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας του, στα πλαίσια και των νέων δεδομένων που δημιουργούνται με το ΓΕΣΥ και τον Ο.Κ.Υπ.Υ».

ΚΥΠΕ

Home