Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νουρής: €2.000 στήριξη στους πληγέντες από την κακοκαιρία

Offsite Team -
14.12.2020 - 13:09

Νουρής: €2.000 στήριξη στους πληγέντες από την κακοκαιρία

Thumbnail
Στις περιοχές Επ. Λευκωσίας που πλήγηκαν από ανεμοστρόβιλο ο Υπουργός Εσωτερικών

Ευτυχώς «δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σε δηλώσεις του επισκεπτόμενος τις περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας, που πλήγηκαν από ανεμοστρόβιλο.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, η Πολιτική Άμυνα, το Υπουργείο Γεωργίας, είναι επί ποδός από το πρωί σήμερα. Είναι και τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης στην πληγείσα περιοχή. Η πρώτη μας έννοια βεβαίως ήταν η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των ανθρώπων. Ήδη μεταφέρουμε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία, δύο οικογένειες που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα στο Νικητάρι. Εάν υπάρχει και αλλού πρόβλημα όλοι θα μεταφερθούν», πρόσθεσε.

1

 

Από εκεί και έπειτα, συνέχισε ο Υπουργός Εσωτερικών, θα ακολουθήσει βεβαίως η καταγραφή και γίνεται ήδη καταγραφή των ζημιών.

 

Σημείωσε ότι έχει επικοινωνήσει με την ΑΗΚ και πρόσθεσε ότι «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια γιατί η έκταση της περιοχής στην οποία έχει υπάρξει αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι επίσης μεγάλη, αλλά η προσπάθεια είναι μέχρι το βράδυ να έχουμε αποκαταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα στο σύνολο των περιοχών».

2

 

«Ο συνάδελφος μου Υπουργός Γεωργίας, ο οποίος ταξιδεύει αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, δεν μπορεί βεβαίως να είναι εδώ, όμως όσον αφορά τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες και θέματα που αφορούν την γεωργία, θα τα επιληφθούμε. Θα ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία της ερχόμενης Τετάρτης. Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Όλα τα άλλα θα αποκατασταθούν», συμπλήρωσε.

3

 

Όπως είπε, ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από την ολοκλήρωση αυτής της σύντομης περιοδείας, θα επιδοτήσουμε όσους ανθρώπους τα σπίτια τους είναι ακατάλληλα, άμεσα, με ένα ποσό της τάξης των €2.000 για να μπορούν να κινηθούν αυτές τις μέρες που είναι και γιορτινές μέρες.  

«Και βεβαίως θα ακολουθήσει η καταγραφή των ζημιών για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αποτιμήσουμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποστεί ζημιές. Κατά αναλογία θα γίνει το ίδιο και στις κτηνοτροφικές περιοχές», σημείωσε.    

ΚΥΠΕ

Home