Νουρής: «Η Λεμεσός συνεχίζει να αναπτύσσεται» Εγκαίνια 3 έργων

Νουρής: «Η Λεμεσός συνεχίζει να αναπτύσσεται» Εγκαίνια 3 έργων

Συγχρηματοδοτούμενα έργα συνολικού προϋπολογισμού €23 εκ.

Tρία νέα έργα εγκαινίασε την Παρασκευή ο Δήμος Λεμεσού. Πρόκειται για την   Πλατεία Αναγέννησης, τον Πράσινο Περίπατο σε Θρησκευτικά, Ιστορικά και Αρχιτεκτονικά Μνημεία, και την Ανάπλαση Όψεων στην Περιοχή του Πράσινου Περίπατου

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, ο Δήμος Λεμεσού έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενα έργα συνολικού προϋπολογισμού €23 εκ. Τα έργα αυτά, καθώς και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα του Δήμου Λεμεσού, που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, αποτελούν αφενός πρότυπα ορθής διαχείρισης (BEST PRACTICE), γεγονός για το οποίο έχει ήδη βραβευτεί στο παρελθόν ο Δήμος από το Διαπεριφερειακό Πρόγραμμα URBACT. Αποτελούν, αφετέρου, το επιστέγασμα των προσπαθειών και απτό δείγμα των αποτελεσμάτων, που δύναται να επιφέρει η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των Τοπικών Αρχών, των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, αλλά και ιδιωτικού τομέα, προς όφελος πάντοτε των πολιτών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής που βρέθηκε στη Λεμεσό τόνισε ότι « η Λεμεσός συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αξιοποιεί με κάθε τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συγχρηματοδότηση έργων, τα οποία επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στις περιοχές παρέμβασης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στην κοινωνική συνοχή των κατοίκων».

 

 

Home