Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νουρής: Πρέπει να τερματιστεί η κακομεταχείριση τ/κ περιουσιών

Offsite Team -
16.09.2022 - 10:22

Νουρής: Πρέπει να τερματιστεί η κακομεταχείριση τ/κ περιουσιών

ΥΠΕΣ: €72 εκ. από Κομισιόν για ενίσχυση των χώρων μεταναστών
Το ταμείο διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών παρουσιάζει έλλειμμα 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ανέφερε ο ΥΠΕΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, τόνισε ότι η κακοδιαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών θα πρέπει να τερματιστεί.

Μιλώντας στο Τρίτο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι το ταμείο διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών παρουσιάζει έλλειμμα 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με αποτέλεσμα να καλείται ο φορολογούμενος πολίτης να καλύψει το κενό. Εξήγησε ότι το ταμείο χρειάζεται κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο από τις εισπράξεις καλύπτονται μόνο τα οκτώ.  

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για το πρόβλημα που αφορά τον τρόπο διάθεσης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, επισημαίνοντας ότι υπάρχει περίπτωση κατά την οποία πολίτης διαχειρίζεται 70 δεκάρια γης και πληρώνει 50 ευρώ το χρόνο.  

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι εντός Οκτωβρίου το τροποποιητικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο και θα οδηγηθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.  

Ο κύριος Νουρής ανέφερε πως στο νέο νομοσχέδιο, οι τουρκοκυπριακές περιουσίες διαχωρίζονται σε οικιστικά, εμπορικά και γεωργικά τεμάχια και την προτεραιότητα στη διαχείρισή τους θα έχουν οι πρόσφυγες. Είπε, ακόμη, ότι για τα οικιστικά τεμάχια θα εισαχθεί ο θεσμός της κληρονομικότητας, ενώ τα εμπορικά τεμάχια θα παραχωρούνται με τη διαδικασία των προσφορών και θα καταβάλλεται ενοίκιο.

Πηγή: ΡΙΚ

Home