Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Αντρέας, η Μαρία και άλλοι πολλοί δεν είναι πλέον μαζί μας

Offsite Team -
19.10.2020

Ο Αντρέας, η Μαρία και άλλοι πολλοί δεν είναι πλέον μαζί μας

Thumbnail
Αλλά κάποιοι θα μπορούσαν να ζουν σήμερα...

Αρκετοί θα αναρωτηθούν ποιοι είναι αυτοί... Είναι απλοί συνάνθρωποι μας, συμπολίτες μας, απλοί καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που δυστυχώς για όλους μας δεν είναι πλέον μαζί μας... Όχι δεν έχασαν τη ζωή τους από μια αρρώστια ή από το κορωνοϊό που είναι και επίκαιρος.

Έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο...Τι έκπληξη θα πείτε; Άλλο ένα τροχαίο, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι άπλα ένα τροχαίο και άλλος ένας νεκρός, είναι η γενική νοοτροπία της Κύπρου σε αυτό το ζήτημα.

Ταχύτητα, ουσίες, προβληματα στο οδικό δυκτίο , έλλειψη αστυνόμευσης είναι μερικές απο τις αιτίες που χάνουμε σχεδόν 50 συναθρωπους μας το χρόνο σε θανατηφόρα τροχαία.

Ο κύριος παράγοντας όμως για το αδόκητο χαμό τόσων συναθρώπων μας είναι, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα της Αστυνομίας, ο ίδιος ο άνθρωπος. Ο ανθρώπινος παράγοντας.

Έχει καταντήσει κλισέ να λέμε ότι, με βάση τον πληθυσμό μας, έχουμε από τους περισσότερους νεκρούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και ίσως κάποιοι να έχουν κουραστεί να διαβάζουν ότι πρέπει να αποκτήσουμε οδική συνείδηση...

Έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις και έχουμε γίνει άπειρα ρεπορτάζ για αυτή τη μάστιγα που μας ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια.

Τις τελευταίες ήμερες άλλα 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο αυξάνοντας τους νεκρούς σε 37 για το 2020.

Από την πρώτη του μήνα (1/10) έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα αυξημένα πρόστιμα για τις τροχαίες παραβάσεις, με την Αστυνομία να προχωρά σε χιλιάδες καταγγελίες, με κάποιος ακόμη και τώρα να μην βάζουν μυαλό.

Ωστόσο τα μέτρα δεν τελειώνουν εδώ... Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα δράσεις και ενέργειες που αφορούν την οδική ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα και ο κάθε πολίτης πρέπει να ενταχθεί σε αυτή τη συμμαχία για να σωθούν ζωές.

Home