Ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής απαντά στις δηλώσεις Παύλου Ιωάννου

Ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής απαντά στις δηλώσεις Παύλου Ιωάννου

"Είμαι αναγκασμένος να αναφέρω, προς υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου και αποκατάσταση της αλήθειας"

Δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα οι δηλώσεις του Παύλου Ιωάννου, ενώ χρησιμοποιείται και «απαράδεκτη φρασεολογία», λέει σε ανακοίνωση του ο Κυριάκος Κυριάκου, Βοηθός Γενικός Ελεγκτής και μέλος Ερευνητικής Επιτροπής, αναφερόμενος σε χθεσινές δημόσιες δηλώσεις του έτερου μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις και Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.  

«Είμαι αναγκασμένος να αναφέρω, προς υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου και αποκατάσταση της αλήθειας, ότι δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, ενώ χρησιμοποιείται  και απαράδεκτη φρασεολογία. Απερίφραστα δε, δηλώνω ότι, ουδείς έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει οποιουδήποτε να εκφράζει ελεύθερα απόψεις, επειδή διαφέρουν από τις δικές του», αναφέρει ο κ. Κυριάκου.

«Σεβόμενος τον ρόλο που έχω να επιτελέσω ως μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής και αισθανόμενος την ευθύνη για την εκπλήρωση των όρων εντολής της, δεν πρόκειται να προβώ σε προσωπικές επιθέσεις και δεν θα επεκταθώ περαιτέρω» προσθέτει. «Οποιαδήποτε άλλα συναφή σχόλια, θα τα εκφράσω ενώπιον της Επιτροπής, και όχι δημόσια, προς διαφύλαξη του κύρους της Επιτροπής και του σοβαρού έργου που έχει να επιτελέσει, σεβόμενος τις όποιες αποφάσεις της, είτε ομόφωνες είτε κατά πλειοψηφία, όπως ορίζει ο Νόμος για όλα τα μέλη της Επιτροπής» συμπληρώνει.

 

Καταληκτικά ο κ. Κυριάκου διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προσέρχεται στα γραφεία της Επιτροπής και να εργάζεται καθημερινά «για την επιτυχή κατάληξη του έργου της Επιτροπής, όπως έχω πράξει μέχρι σήμερα από την πρώτη μέρα διορισμού μου».

Τις δηλώσεις ο Παύλος Ιωάννου τις έκανε χθες (13/4) στον ΑΝΤ1 όπου ανέφερε πως ούτε και σήμερα θα κατατεθεί, όπως ήταν προγραμματισμένη η κατάθεση του ενδιάμεσου πορίσματος στον Γενικό Εισαγγελέα, κάτι που πιθανότατα δεν θα γίνει ούτε και αύριο, ο οποίος μάλιστα μίλησε για μια «πολύ προβληματική κατάσταση», αποδίδοντας την καθυστέρηση σε κακοδιαχείριση του χρόνου και της μεθοδολογίας εργασίας, αφήνοντας αιχμές σε κάποια μέλη της Επιτροπής.

Αναφέρθηκε επίσης στον Βοηθό Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής μαζί με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home