Ο Δήμος Λευκάρων καθαρίζει το τέμενος και το τ/κ κοιμητήριο

Ο Δήμος Λευκάρων καθαρίζει το τέμενος και το τ/κ κοιμητήριο

« Προσπάθεια να διατηρήσουμε την κληρονομιά που υπάρχει στη περιοχή»

Το τέμενος και το τ/κ κοιμητήριο καθαρίζει και φέτος όπως πράττει για σειρά ετών, ο Δήμος Λάρνακας σε μια προσπάθεια όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους «να διατηρήσουμε την κληρονομιά που υπάρχει στη περιοχή».

Ο κ. Σοφοκλέους πρόσθεσε πως «η Τ/κ συνοικία αποτελεί το 18% του συνόλου του Δήμου Λευκάρων και οφείλουμε να συνεχίσουμε και πρέπει να στηρίζουμε την κληρονομιά που έχουμε, δηλαδή τους χώρους λατρείας, τα κοιμητήρια και άλλα μνημεία που υπάρχουν στη χώρα μας».

Σημείωσε ότι «με απόλυτο σεβασμό θα πρέπει να στηρίξουμε και να διατηρήσουμε, κάτι που οφείλουμε στις προηγούμενες αλλά και στις επόμενες γενιές. Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί εμείς στα Λεύκαρα καθαρίζουμε και συντηρούμε τους χώρους λατρείας δηλαδή το τέμενος και το κοιμητήριο των Τουρκοκυπρίων». 

Ο κ. Σοφοκλέους έστειλε το μήνυμα ότι «τα Λεύκαρα θα κρατήσουν ζωντανή αυτή την κληρονομιά των Τ/κ. Με τον απαραίτητο σεβασμό προς όλους ανεξαρτήτως τους χώρους λατρείας, τα τελευταία χρόνια καθαρίζουμε και συντηρούμε τους χώρους λατρείας που βρίσκονται στο Δήμο, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά που μας έχει αφεθεί».  

Ταυτόχρονα σημείωσε πως «η παγκόσμια κληρονομιά ανήκει στους πολίτες και στον κόσμο και δεν πρέπει να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των κατοίκων διαφορετικών θρησκειών ή πολιτισμών σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου»

ΚΥΠΕ

Home