Ο Δήμος Λευκωσίας μέρος της πρωτοβουλίας Wifi for Europe

Ο Δήμος Λευκωσίας μέρος της πρωτοβουλίας Wifi for Europe

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Λευκωσίας προχωρά στην εγκατάσταση δικτυού WiFi, μια δράση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Wifi for Europe (WiFi4EU) που αφορά στη ανάπτυξη υποδομών δωρεάν ασυρματικής ευρυζωνικής σύνδεσης, σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.  

 Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, παρέλαβε από τον Pierpaolo Tona, Συντονιστή Διαχείρισης Έργων του Εκτελεστικού Οργανισμού για την Καινοτομία και τα Δίκτυα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «κουπόνι» αξίας 15 χιλιάδων ευρώ για το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης του Wifi for Europe.

 

Ο Δήμος Λευκωσίας επιλέγηκε μαζί με άλλες 32 τοπικές αρχές από την Κύπρο, από σύνολο  10000 αιτήσεων που υποβλήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έχει προχωρήσει στην υπογραφή σχετικής σύμβασης.

 

Η εγκατάσταση του δικτύου εντάσσεται στις  δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο δήμος και αφορούν στην Ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και την Τεχνολογία RISE και την εφαρμογή του έργου «Έξυπνης Πόλης».  

Ο κ. Tona, συναντήθηκε επίσης και συζήτησε με λειτουργούς του Δήμου Λευκωσίας για μελλοντικές συνεργασίες που αφορούν στο τομέα της τεχνολογίας, της ερευνάς και την κινητικότητας.

Home