Ο Δ.Λογοθέτης στην Offsite: Οι νέες ταινίες & τα σχέδια για Κύπρο

Ο Δ.Λογοθέτης στην Offsite: Οι νέες ταινίες & τα σχέδια για Κύπρο

  • Φέρνει στην Κύπρο ταινία με τον Jean-Claude Van Damme και τον Mike Tyson
  • Τι γίνεται με το «Jiu Jitsu» και τα γυρίσματα του «MAN OF WAR»
  • Τα πλάνα για δημιουργία στούντιο στην Κύπρο
  • Γιατί θεωρεί ότι το μέλλον της Κύπρου στην οπτικοακουστική βιομηχανία είναι λαμπρό
  • Αποκαλυπτικός ο Δημήτρης Λογοθέτης στην offsite

Συνέντευξη στην Μύρια Γεωργίου

Ο ελληνικής καταγωγής Σκηνοθέτης και Παραγωγός του Χόλυγουντ Δημήτρης Λογοθέτης,  ο οποίος σκηνοθέτησε την πρώτη χολυγουντιανή ταινία που γυρίστηκε και ολοκληρώθηκε στην Κύπρο «Jiu Jitsu», σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Offsite, αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια στα οποία με χαρά βλέπουμε ότι συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος. 

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι κινηματογράφοι σε όλο το κόσμο παραμένουν κλειστοί, ο κ Λογοθέτης μας είπε ότι  μετά την ταινία «Jiu Jitsu» προχωρά κανονικά η ταινία «MAN OF WAR», τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Κύπρο. 

Επιπλέον υπάρχουν κι άλλες ταινίες στα σκαριά, που θέλει να φέρει στην Κύπρο όπως το «Kickboxer: Armageddon»  στο οποίο θα πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ όπως ο Jean-Claude Van Damme, ο Alain Moussi που ήταν και στο Jiu Jitsu αλλά και ο Mike Tyson που επίσης αναμένεται ότι θα γυριστούν στο νησί μας.

Αξιοσημείωτη αναφορά του ότι είναι πιθανό να δούμε τις ταινίες αυτές σε Netflix ή Amazon, τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες στον κόσμο.

6

4

 

Ο κ. Δημήτρης Λογοθέτης αναφέρθηκε στις προοπτικές της Κύπρου στο να αναπτύξει την οπτικοακουστική της βιομηχανία αλλά και στην εμπειρία τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του στα γυρίσματα του «JIU JITSU». Μεταξύ άλλων μας αποκάλυψε ότι ο Νίκολας Κέιτζ εντυπωσιάστηκε από την Κύπρο και δεν αποκλείεται να τον δούμε να επιστρέφει για κάποια άλλη ταινία ενώ μας μίλησε και για το ενδιαφέρον του ιδίου και των συνεργατών του για κατασκευή στούντιο στην Κύπρο αφού πιστεύει ότι το μέλλον της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Κύπρο, φαίνεται να είναι πολύ λαμπρό.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τα πολλά και ενδιαφέροντα που μας είπε ο κ. Λογοθέτης. 

 

Οι δικές σας ενέργειες κ. Λογοθέτη, και αυτό πλέον αναγνωρίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Κύπρος φαίνεται να επιχειρεί ένα δυναμικό μπάσιμο στον χώρο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Γιατί επιλέξατε την Κύπρο; Ποια τα πλεονεκτήματά της;

''Πριν σχεδόν δύο χρόνια, με προσκάλεσε ο κ. Κρις Οικονομίδης και ο κ. Λευτέρης Ελευθερίου να παρευρεθώ σε ένα συνέδριο που αφορούσε την προώθηση της Κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας και την ανάλυση του σχεδίου που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του πιστοποιητικού επιστροφής μετρητών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου. Τότε είναι που συνειδητοποίησα ότι οι αρμόδιοι φορείς ήταν αποφασισμένοι να κτίσουν την οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας. Ως ένας ανεξάρτητος παραγωγός ταινιών, είναι πάντοτε μια πρόκληση η εξασφάλιση των αναγκαίων κεφαλαίων, επομένως είναι γι’ αυτό το λόγο που πάντα αναζητώ χώρες που έχουν «φιλική» προσέγγιση προς την οπτικοακουστική βιομηχανία, αφού μπορούμε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερο προϋπολογισμό για γύρισμα.

Χρονικά, η συμμετοχή μου στο συνέδριο, συνέπεσε με την περίοδο προετοιμασίας για την παραγωγή της ταινίας «JIU JITSU», επομένως η απόφαση μου να γυριστεί στην Κύπρο λήφθηκε κατόπιν προσωπικής μου επικοινωνίας με τον τότε Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το σχέδιο προώθησης της Κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Σήμερα, όλο και περισσότερες χώρες προσπαθούν να βρουν τα κατάλληλα κίνητρα που θα προσελκύσουν τους παραγωγούς ταινιών για να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην εκάστοτε χώρα φιλοξενίας''.

5

Πιστεύετε ότι η Κύπρος έχει μεγάλη προοπτική στο να αναπτύξει την οπτικοακουστική της βιομηχανία και να αποτελεί πόλο έλξης για τους επαγγελματίες του χώρου;

''Ο οργανισμός Cyprus Invest και όλοι οι ιθύνοντες του, δείχνουν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν την υποδομή για έναν βιώσιμο κλάδο οπτικοακουστικής στην Κύπρο, που να μπορεί να ανταγωνιστεί χώρες όπως είναι η Μάλτα, η Ουγγαρία και η Ρουμανία, χώρες που πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι το μέτρο της επιστροφής μετρητών ανέρχεται στο 45%.''

Τι λένε οι συνεργάτες σας (παραγωγοί, ηθοποιοί κ.α.) για την Κύπρο; Πώς τους φάνηκε η πρώτη εμπειρία με το  «JIU JITSU»;

''Ο Νίκολας Κέιτζ πραγματικά ενθουσιάστηκε με την Κύπρο. Είναι τόσο ευχαριστημένος, που αυτή τη στιγμή συζητούμε για ένα καινούργιο project που θέλουμε να φέρουμε εδώ. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι η αδυναμία που δείχνουν οι τράπεζες να δανείσουν χρήματα, στη βάση του κυβερνητικού σχεδίου στήριξης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, κάτι που κάνουν με μεγάλη ευκολία άλλες ανταγωνιστικές χώρες΄'.

2

Κυκλοφορεί το όνομα της Κύπρου ως επιλογή στον χώρο σας γενικά; Ποια εντύπωση επικρατεί; Οι ενέργειες της Κυβέρνησης είναι προς την σωστή κατεύθυνση; Ικανοποιούν γενικά τα κίνητρα που προσφέρονται; Μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα για να διαφημιστεί η Κύπρος και να προσελκύσει περισσότερες ταινίες;

''Η Κύπρος παραμένει ένα ιδανικό μέρος για γύρισμα, αφού έχει παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά με το Λος Άντζελες, όπως για παράδειγμα η πορεία του ήλιου και του φυσικού φωτός. Ο καιρός είναι φανταστικός, σχεδόν ολόχρονα, πράγμα που μας βοηθά πάρα πολύ με τα γυρίσματα. Θετικός παράγοντας επίσης είναι τα πολλά φυσικά τοπία καθώς και οι μοντέρνες πόλεις.

φφφφ

Ξέρω σίγουρα ότι οι περισσότεροι εδώ στο Χόλυγουντ, δεν γνωρίζουν την Κύπρο, ούτε γεωγραφικά που βρίσκεται, ούτε και το ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ναι. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Θεωρώ ότι η άψογη συνεργασία μου με τους αρμόδιους φορείς, η εποικοδομητική στάση που έχει η κυβέρνηση της Κύπρου σχετικά με τον κλάδο, αλλά και η πρόσφατη έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του αναθεωρημένου σχεδίου ανάπτυξης της Οπτικοακουστικής βιομηχανίας που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της στήριξης όλων προς αυτό το εγχείρημα που μπορεί να αναδειχθεί σε έναν σημαντικό πόρο εσόδων για την οικονομία του τόπου.

Σε σχέση με το τι προσφέρουν οι ανταγωνιστικές χώρες, θεωρώ ότι τα κίνητρα που παρέχει η Κύπρος είναι ανταγωνιστικά, ωστόσο, το μέτρο επιστροφής μετρητών, πρέπει να επιτρέπει στον εκάστοτε παραγωγό να μπορεί να προεξοφλήσει τη χορηγία αυτή σε εγχώριο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα''.

6

Πρόσφατα δηλώσατε ότι εξετάζετε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ένα στούντιο στην Κύπρο; Που βρίσκεται αυτό το θέμα; Τι θα σημαίνει στην πράξη αυτό και για εσάς και την εταιρεία σας αλλά και για την Κύπρο;

''Είναι αλήθεια ότι είχαμε κάποιες διαβουλεύσεις με την Κυβέρνηση της Κύπρου σχετικά με το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε ένα στούντιο. Αυτή τη στιγμή, μαζί με τους συνέταιρους μου στην Κύπρο, ψάχνουμε να βρούμε τον κατάλληλο χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα παγκόσμιας κλάσης στούντιο ταινιών. Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι σημαίνει τέτοια επένδυση για εμάς, αφού μέχρι στιγμής είμαστε στη διαδικασία να γυρίσουμε τη δεύτερη μας ταινία στην Κύπρο. Σίγουρα τέτοια επένδυση θα αντανακλά πλήρως την πεποίθηση μας ότι το μέλλον της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Κύπρο, φαίνεται να είναι πολύ λαμπρό''.

5

Τι γίνεται με το  «JIU JITSU»; Πότε θα παίξει στους κινηματογράφους; 

''Γενικά η ταινία πήγε πολύ καλά.  Πριν δύο μήνες περίπου την παραδώσαμε στην εταιρεία διανομής. Φανταστείτε ότι την πουλήσαμε σε όλο τον κόσμο πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα. Τα σινεμά στις ΗΠΑ, αλλά και σε μεγάλο αριθμό χωρών, παραμένουν ακόμη κλειστά, έτσι το «JIU JITSU» και άλλες μεγάλες παραγωγές όπως το James Bond, το Disney's Mulan και πολλές άλλες, παίρνουν αναγκαστική παράταση. Το πιο πιθανόν είναι όλα αυτά όπως και το «JIU JITSU» να ανεβούν σε πλατφόρμα όπως το Netflix ή το Amazon, κάτι που θεωρούμε ότι θα βοηθήσει την ταινία μας να πάει πάρα πολύ καλά''.

5

Και τώρα «MAN OF WAR». Πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα ταινία. Το σενάριο, το κόστος, τους συνεργάτες σας. Πότε αναμένεται να γίνουν τα γυρίσματα στην Κύπρο; Αλλάζει κάτι λόγω COVID 19;

''Το σενάριο αν και το αναφέραμε ξανά στο παρελθόν, επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Ray Miller να σώσει τα παιδιά του Luke και Travis από μία πολύ επικίνδυνη συμμορία ναρκωτικών. Η αλήθεια είναι ότι συνεχίζουμε να κάνουμε μικρές αλλαγές στο σενάριο μέχρι να φτάσουμε στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα''

5

''Το κόστος μας ανέβηκε σημαντικά για να καλύψει όλους τους νέους κανονισμούς ασφάλισης στα γυρίσματα ταινιών, λόγω Covid-19. Την παραγωγή και σκηνοθεσία της ταινίας την αναλάβαμε εγώ και ο Todd Garner πρώην πρόεδρος παραγωγής της Walt Disney, καθώς και ταινιών όπως το «Knight and Day», «Paul Blart: Mall Cop» «xXx», αλλά και του νέου «Mortal Kombat». Επίσης παραγωγός του MAN OF WAR είναι και ο συνεργάτης μου στην Κύπρο, Κρις Οικονομίδης''.

3

Έχετε επιλέξει τους χώρους που θα γίνουν τα γυρίσματα; Μπορείτε να μας πείτε κάποιες περιοχές; Αναμένεται μεγάλο συνεργείο στην Κύπρο για τα γυρίσματα;

''Εγώ με την ομάδα μου είμαστε μεταξύ 180-220 άτομα. Αυτή τη στιγμή οριστικοποιούμε τον προϋπολογισμό, και κλειδώνουμε τοποθεσίες στην Κύπρο για γύρισμα''.

Έκλεισε το casting; Θα δούμε ξανά μεγάλα ονόματα στο νησί μας όπως έγινε με το «JIU JITSU»; Μπορούμε να πούμε κάποια ονόματα;

''Δεν ολοκληρώθηκε το casting και δεν μπορώ ακόμη να δημοσιοποιήσω κάποιο όνομα. Να ξέρετε όμως ότι οι ηθοποιοί που έχω υπόψη μου για το MAN OF WAR έχουν διαγράψει μια πολύ σημαντική καριέρα στο Χόλυγουντ''.

3

Τι έρχεται μετά το «MAN OF WAR»; Υπάρχουν ήδη συμφωνίες και έγκριση από την Κύπρο και για άλλες ταινίες που έρχονται σύντομα; Πότε να τις περιμένουμε; Πείτε μας λίγα λόγια για αυτές τις ταινίες.

''Έχω ακόμη δύο ταινίες στα σκαριά που θέλω να φέρω στην Κύπρο. Μια εκ των δύο είναι το «Kickboxer: Armageddon» με πρωταγωνιστή τον Alain Moussi (Jiu Jitsu), τον Jean-Claude Van Damme και τον Mike Tyson. Επίσης, είμαι σε συζητήσεις με ένα από τους παραγωγούς μου, τον Todd Garner, για διάφορα άλλα έργα που έχουμε υπόψιν μας για την Κύπρο''.

5

Μπορεί να δούμε και κάποιους Κύπριους ηθοποιούς στις ταινίες σας; Εργοδοτούνται και άτομα από την Κύπρο για τα γυρίσματα γενικά;

''Ναι! Φυσικά! Για την ταινία «JIU JITSU» είχαμε προσλάβει περισσότερους από 200 κύπριους ηθοποιούς και προσωπικό, με τους οποίους είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία''.

 

 

Home