Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο καιρός για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Offsite Team -
10.06.2022

Ο καιρός για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Thumbnail
Τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι - Αναλυτικά η πρόγνωση από το Kitasweather

Aύριο Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά το δεύτερο μισό της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο καθώς θερμές αέριες μάζες θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την περιοχή μας, η οποία θα είναι πιο αισθητή στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, φτάνοντας γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλή πίεση στην επιφάνεια θα επηρεάσουν την περιοχή μας.

Αρχικά αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές το απόγευμα, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως στα βορειοανατολικότερα τμήματα του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αρχικά αραιή σκόνη, η οποία θα εκτοπιστεί σύντομα ανατολικότερα. Παράλληλα, μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως μετά τα μεσάνυχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, φτάνοντας γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα του Κατακλυσμού, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας.

Αρχικά, αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός και στο δυτικό 1/2 του νησιού μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος καιρός και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους λόγω ορογραφικών βροχών. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και γενικότερα στο ανατολικό 1/2 του νησιού κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες κυρίως σε κεντροανατολικά τμήματα του νησιού θα είναι έντονες ή/και παρατεταμένες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε άλλη περιοχή κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού. Το μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Συνοψίζοντας για το τριήμερο του Κατακλυσμού:

  1. Aύριο Σάββατο αναμένονται οι καλύτερες καιρικές συνθήκες του τριημέρου καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, ηλιόλουστος καιρός και η μέγιστη ένταση του ανέμου θα φτάσει έως τα 4-5 μποφόρ το απόγευμα.
  2. Την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές δεν αναμένονται βροχές και θα παρατηρούνται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας (κυρίως στα παράλια), ωστόσο, ο συνδυασμός των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν και της πιο δροσερής αέριας μάζας που θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, δεν θα κάνει και τόσο ευχάριστες τις συνθήκες κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα.
  3. Την Δευτέρα του Κατακλυσμού αναμένονται οι “χειρότερες” καιρικές συνθήκες του τριημέρου αφού τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μικρότερα, η πιθανότητα βροχής θα είναι πιο αυξημένη (με κάποιες καταιγίδες να είναι έντονες ή/και παρατεταμένες σε κεντροανατολικά τμήματα του νησιού το απόγευμα) ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχίσουν κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Παράλληλα, αναμένεται πιο δροσερός καιρός σε σχέση με την Κυριακή. Φαίνεται ότι οι καλύτερες καιρικές συνθήκες την Δευτέρα αναμένονται στα νότια παράλια καθώς η πιθανότητα βροχής είναι μικρότερη από άλλες περιοχές (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ) και θα παρατηρείται περισσότερη ηλιοφάνεια σε σχέση με άλλες παράλιες περιοχές.
Home