Ο Μεταξάς άλλαξε για τα καλά τις διαδικασίες για Ελλείποντα

Ο Μεταξάς άλλαξε για τα καλά τις διαδικασίες για Ελλείποντα

Καθημερινό φαινόμενο πλέον οι δημοσιεύσεις από την αστυνομία προσώπων που εξαφανίστηκαν 

Καθημερινότητα αποτελεί πλέον για την αστυνομία η ανάρτηση στο διαδίκτυο ελλειπόντων Προσώπων, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος. 

Συγκεκριμένα μετά την υπόθεση του Νίκου Μεταξά και την δολοφονία 5 αλλοδαπών γυναικών και 2 παιδιών η αστυνομία μέσα από νέα αστυνομική διάταξη έδωσε στα μέλη του σώματος σαφείς οδηγίες για το πρέπει να ενεργούν στις περιπτώσεις ελλειπόντων προσώπων

Μάλιστα πλέον μόλις φτάσει καταγγελία στις αρχές για ελλειπόν πρόσωπο κινούνται άμεσα οι διαδικασίες με αστυνομικούς να φτάνουν στα σημεία διαμονής των Ελλειπόντων για να διαπιστώσουν εάν φαίνονται σημάδια βίαιης απομάκρυνσης από τον χώρο.

Στην συνέχεια και σε διάστημα λίγων μόλις ωρών πλέον τα άτομα αυτά μπαίνουν στον κατάλογο ελλειπόντων προσώπων με τις φωτογραφίες τους να αναρτώνται στο διαδίκτυο με στόχο να υπάρξει άμεση ενημέρωση από οποιοδήποτε γνωρίζει κάτι για τους εξαφανισθέντες.

Όπως σημείωσε στην Offsite αστυνομική πηγή υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ελλειπόντων προσώπων, όπως για παράδειγμα άτομα τα οποία εγκαταλείπουν τον χώρο εργασίας τους για να εργαστούν σε άλλο εργοδότη, είτε άτομα που συνηθίζουν να εξαφανίζονται για μερικές μέρες και στην συνέχεια να επιστρέφουν στο χώρο διαμονής τους.

Σύμφωνα, πάντως με την ίδια αστυνομική πηγή για την αστυνομία όλα τα πρόσωπα μέχρι και το εντοπισμό τους ανήκουν στην κατηγορία των ελλειπόντων προσώπων και γίνονται όλες οι ενέργειες για εντοπισμό τους. 

Μετά και τις αλλαγές αυτές αυτό που μένει να διαφάνει είναι εάν ουσιαστικά η υπόθεση Μεταξά τράνταξε για τα καλά την αστυνομία , και θα μπορέσει να αποτρέψει παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον που εκθέτουν την χώρα διεθνώς.  

Home