Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο πόλεμος να μείνει έξω από τα σχολεία, ζητά ο Υπουργός Παιδείας

Offsite Team -
10.03.2022 - 17:04

Ο πόλεμος να μείνει έξω από τα σχολεία, ζητά ο Υπουργός Παιδείας

Όπως είπε, το σχολείο διδάσκει την αξία της ειρήνης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού όλων των λαών

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στα περιστατικά που σημειώθηκαν στα σχολεία σε σχέση με μαθητές ουκρανικής και ρωσικής καταγωγής, λέγοντας ότι «τα παιδιά και το σχολείο είναι εξ ορισμού έξω από κάθε πόλεμο».

Όπως είπε, το σχολείο διδάσκει την αξία της ειρήνης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού όλων των λαών και δεν νοείται να μεταφέρεται η ένταση του πολέμου μέσα στο σχολείο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Εξέφρασε την ανάγκη για σύνεση και προσοχή, σημειώνοντας ότι «πρέπει να σεβαστούμε την ένταση και τη συναισθηματική φόρτιση των παιδιών που έχουν σχέση με την Ουκρανία», αλλά την ίδια στιγμή «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θυματοποιηθούν και τα παιδιά που έχουν καταγωγή ή κάποια σχέση με τη Ρωσία».

Σημείωσε εξ άλλου, ότι οι διευθύνσεις του Υπουργείου δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς να χειρίζονται παρόμοια θέματα.

Επιπλέον, ο Υπουργός έκανε αναφορά στην ομιλία του Ουκρανού Υπουργού Πολιτισμού Ολεξάντερ Τκατσένκο, ο οποίος απευθύνθηκε στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία στις 7 και 8 Μαρτίου.

«Εν μέσω βομβαρδισμών, εκρήξεων, θανάτου και ερειπίων, ακούσαμε έναν άνθρωπο συγκλονισμένο να μιλά για τον τρόμο του πολέμου. Ακούσαμε τον κύριο Τκατσένκο να υπερασπίζεται βεβαίως την πατρίδα του, αλλά να μας μεταφέρει και με πόνο ψυχής την αγωνία για την πολιτιστική καταστροφή που προκαλεί αυτές τις μέρες ο πόλεμος στην Ουκρανία».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πρόσθεσε εκ νέου ότι η Κύπρος βρίσκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού και ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε τα τετελεσμένα πολέμου, την αφαίρεση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα η διεθνής κοινότητα να μπορέσει να δείξει έμπρακτα και αποτελεσματικά την αλληλεγγύη στην Ουκρανία «και ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουν οι Ουκρανοί την εμπειρία που έχουμε εδώ στην Κύπρο, δεκαετίες μετά, να προσπαθούμε να αποτινάξουμε τα κατακτητικά τετελεσμένα, τη λεηλασία, την αρπαγή, την προσφυγιά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home