Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών μπαίνει σε νέα εποχή

Offsite Team -
19.04.2021 - 15:25

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών μπαίνει σε νέα εποχή

Thumbnail
Εισέρχεται στη νέα τεχνολογική εποχή με καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, βασισμένες σε Blockchain «αλυσίδα συστοιχιών»

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) εισέρχεται στη νέα τεχνολογική εποχή με καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, βασισμένες σε Blockchain «αλυσίδα συστοιχιών», σε συνεργασία με την Block.co και την Yellow Applications.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της νέας τεχνολογικής εποχής, ο ΣΕΛΚ προχωρεί στην εγκατάσταση μίας σειράς καινοτόμων ψηφιακών λύσεων, οι οποίες θα επιτρέπουν την ηλεκτρονική έκδοση, διαχείριση και διασφάλιση της γνησιότητας οποιουδήποτε εγγράφου τοποθετώντας ψηφιακό αποτύπωμα του (digital fingerprint) πάνω στο Blockchain.

 

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ Κυριάκος Ιορδάνου, δήλωσε πως η χρήση της τεχνολογίας Blockchain από τον ΣΕΛΚ, θεωρείται ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Σύνδεσμο μας, καθώς θα αυτοματοποιούνται πολλές εκ των τυποποιημένων και παραδοσιακών διαδικασιών ηλεκτρονικής έκδοσης, επικύρωσης και αποθήκευσης διαφόρων πιστοποιητικών και εντύπων.

 

 «Είναι πολύ σημαντικό ότι στο ενδιάμεσο της πανδημίας και παρά τα περιοριστικά μέτρα, ο ΣΕΛΚ πρωτοπορεί και συνεχίζει την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τα μέλη του με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης  Blockchain υποδομής», είπε, προσθέτοντας ότι στην πρώτη φάση του έργου θα προχωρήσουμε  με την αυτοματοποίηση έκδοσης των πιστοποιητικών εγγραφής των μελών μας, πιστοποιητικών αδειών πρακτικής εξάσκησης πιστοποιητικών εξετάσεων, αλλά και γενικά άλλων εντύπων που θα εκδίδονται ψηφιακά.  

«Στόχος αυτής της συνεργασίας», κατέληξε, «είναι η τεχνολογική αναβάθμιση, ώστε να διευκολυνθεί το εργασιακό προσωπικό του ΣΕΛΚ, να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση τα μέλη μας, αλλά και γενικά να διευκολυνθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες μας, εφόσον διάφορες διαδικασίες θα τύχουν αυτοματοποίησης».  

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Νικολάου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Block.co, η οποία ανέπτυξε την συγκεκριμένη τεχνολογία εξήγησε ότι «η λύση που προσφέραμε στον ΣΕΛΚ είναι βασισμένη πάνω στην Τεχνολογία Κατανεμημένου Λογισμικού παρέχοντας τη δυνατότητα αυτοματοποίησης διαφόρων διαδικασιών και επιπρόσθετα επιτρέπει σε οποιοδήποτε τρίτο άτομο ή οργανισμό να έχει πρόσβαση στα συγκεκριμένα έγγραφα, αλλά και να επιβεβαιώνει τη γνησιότητα τους».  

 Όπως είπε, οι τεχνολογίες στηριζόμενες στο Blockchain είναι κάτι καινούργιο και θεωρείται ό,τι πιο πρωτοποριακό και καινοτόμο υπάρχει σήμερα στον τομέα της πληροφορικής και τεχνολογίας. «Μια τεχνολογία που αναμένεται να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα διαφωτίσει πολλούς συναδέλφους λογιστές σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας και ότι πολλοί άλλοι θα ακολουθήσουν σύντομα», κατέληξε.  

Από την πλευρά του, ο Μάριος Διογένους, Γενικός Διευθυντής της Yellow Applications,  η οποία θα αναλάβει την εφαρμογή της λύσης, δήλωσε ότι η απόφαση του ΣΕΛΚ να αναθέσει τη μελέτη, αλλά και την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος στη Yellow Applications και Block.co μας τιμά ιδιαιτέρως.  

Όπως είπε, μελετώντας τα δεδομένα αντιληφθήκαμε την ανάγκη εγκατάστασης μίας BaaS (Blockchain as a Service) πλατφόρμας. «Η συγκεκριμένη πλατφόρμα της Block.co μας επιτρέπει να αναπτύξουμε ένα νέο μοντέλο ψηφιακών αυτοματισμών που θα συμβάλλουν σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο “χωρίς χαρτί (Paperless), χωρίς επαφή (touchless), εξ ’αποστάσεως διεκπεραίωσης και Covid-less περιβάλλον ” που είναι πλέον και η απαίτηση της νέας εποχής, αλλά και των σύγχρονων οργανισμών», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home