Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο υπερπληθυσμός το βασικότερο πρόβλημα στα σχολεία της Πάφου

Offsite Team -
25.08.2022 - 19:34

Ο υπερπληθυσμός το βασικότερο πρόβλημα στα σχολεία της Πάφου

Ως αποτέλεσμα μεγάλων μεταναστευτικών ροών

Ο υπερπληθυσμός σε κάποια από τα σχολεία της Επαρχίας Πάφου, ως αποτέλεσμα μεγάλων μεταναστευτικών ροών, ήταν το βασικό πρόβλημα που κλήθηκε κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά να αντιμετωπίσει το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, σύμφωνα με τον Α' Λειτουργό Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Γιώργο Κουτσίδη.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Όσον αφορά στο θέμα αυτό, με συντονισμένες προσπάθειες και με τη δραστήρια και αποτελεσματική συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ, υλοποιήσαμε κτηριακούς σχεδιασμούς, αναβαθμίσαμε την υλικοτεχνική υποδομή των σχολικών μονάδων, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κουτσίδης. Αναφέρθηκε επίσης σε συνδρομή στην τροχοδρόμηση αντισεισμικής αναβάθμισης σε υφιστάμενα σχολεία και στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης σε πολλά από αυτά «με απώτερο στόχο τη βελτίωση και λειτουργικότητα όλων των σχολείων».

Αναφέρθηκε στην εκπαίδευση παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία και ασυνόδευτων ανηλίκων, που φιλοξενούνται σε προσωρινές δομές στην Πάφο, για να προσθέσει πως εφαρμόζουν ήδη στη Μέση Εκπαίδευση "ένα πιο λειτουργικό και ορθολογικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και ένταξης" των παιδιών αυτών, ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα οι διαθέσιμοι πόροι.

Ανακοίνωσε επίσης πως λειτουργούν μεταβατικές τάξεις επιδιώκοντας καλύτερα αποτελέσματα ως προς την ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. 

Όσον αφορά τα ασυνόδευτα παιδιά στην Επαρχία Πάφου, είπε ότι μετά από συντονισμό με αρμόδιους φορείς, ενημερώθηκαν για τις ανάγκες τους και σχεδιάζουν προγράμματα και δράσεις που θα λάβουν χώρα σε εκπαιδευτήριο της Πάφου κατά τους θερινούς μήνες. Στόχος μας είναι η υγιής απασχόληση των παιδιών, ώστε να αποφευχθούν οποιεσδήποτε συγκρούσεις και παράλληλα να επιτευχθεί η όσο γίνεται πιο ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία μας, συμπλήρωσε. 

Είπε ακόμη ότι παροτρύναν τα σχολεία να εφαρμόσουν τον κώδικα αντιρατσιστικής πολιτικής και να εμπλακούν σε δράσεις μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑΒΙΣ), ώστε να αντιμετωπιστούν ρατσιστικά φαινόμενα εν τη γενέσει. Βασικός μας στόχος ήταν η μηδενική ανοχή σε περιστατικά βίας και εκφοβισμού, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουτσίδης πρόσθεσε, πως το Επαρχιακό Γραφείου Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου για τη Σχολική Χρονιά 2021-2022, αντιμετώπισε με  ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης και προσάρμοσαν το ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε παιδιού.

Με συνεχείς προσπάθειες από τη Συνδετική Λειτουργό του Γραφείου μας, επιτεύχθηκε και ο στόχος για δημιουργία δύο νέων Ειδικών Μονάδων, οι οποίες θα λειτουργήσουν με τη νέα χρονιά σε Γυμνάσια της πόλης μας, είπε. Έγινε επίσης σημαντική αναβάθμιση στο επίπεδο του εξοπλισμού που απαιτείται, ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά που χρήζουν μιας ιδιαίτερης εκπαιδευτικής αντιμετώπισης, συμπλήρωσε.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για σοβαρά θέματα υγείας, τα οποία εμπόδιζαν την ομαλή φοίτηση μαθητών/τριών, με φυσική παρουσία στην τάξη, δόθηκε κατ΄ οίκον εκπαίδευση, για να καταστεί δυνατή η συνέχιση της φοίτησής τους, κατέληξε ο κ. Κουτσίδης. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home