Ο Ζαβράντωνας σήμερα ξανά στο Δικαστήριο - Αυτή είναι η υπόθεση

Ο Ζαβράντωνας σήμερα ξανά στο Δικαστήριο - Αυτή είναι η υπόθεση

Απασχόλησε πολλές φορές τις Αρχές - Ιστορικό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ξανά στο Δικαστήριο σήμερα ο Γιώργος Χριστοδούλου - Ζαβράντωνας. Eνώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνέλθει στη Λευκωσία θα εκδικαστεί υπόθεση  του 2019  και αφορά κατοχή και εμπορία 15 κιλά κάνναβης στη Λευκωσία.

Για την εν λόγω υπόθεση είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί δύο πρόσωπα. Η Αστυνομία είχε λάβει  κατάθεση από τον Ζαβράντωνα, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως κατά τον επίδικο χρόνο, που είχαν συλληφθεί τα δυο πρόσωπα, βρισκόταν στο εξωτερικό. Για την υπόθεση παράλληλα o Ζαβράντωνας δήλωσε άγνοια.

 Οι ανακριτές όμως άνοιξαν υπόθεση λαμβάνοντας  καταθέσεις  τόσο από το οικογενειακό περιβάλλον του Ζαβραντωνα όσο και από άλλα πρόσωπα που σχετίζονται μαζί του.

Σημειώνεται ότι για πολλούς μήνες ο Ζαβράντωνας ήταν καταζητούμενος και τελικά στις 22 Αυγούστου παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές από τις «Αρχές» του ψευδοκράτους.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην Κυπριακή Αστυνομία ότι  οι «Αρχές» τον παρέλαβαν από το κελί του  και τον έκλεισαν σε δωμάτιο όπου τον είχαν δεμένο.

Ο Ζαβράντωνας καταδικάστηκε για διάφορες υποθέσεις ναρκωτικών  και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Το 2005 καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση και αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη το 2009. Το 2010 επέστρεψε στις Κεντρικές αυτή τη φορά για άλλα 8 χρόνια, και έλαβε προεδρική χάρη με τον όρο να παραμείνει στο εξωτερικό για 10 χρόνια. Ωστόσο,το 2014 επέστρεψε κρυφά στην Κύπρο και ενεπλάκη σε υπόθεση πυροβολισμών για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Home