Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οδηγούσε μεθυσμένος - Στέρηση άδειας και πρόστιμο σε 48χρονο

Offsite Team -
09.05.2022 - 13:05

Οδηγούσε μεθυσμένος - Στέρηση άδειας και πρόστιμο σε 48χρονο

Thumbnail
Στέρηση άδειας οδήγησης για 2 μήνες και πρόστιμο €900 σε οδηγό που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης

Στέρηση της άδειας οδήγησης του για δύο μήνες και πρόστιμο €900 επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε 48χρονο οδηγό που οδηγούσε το Σάββατο υπό την επήρεια αλκοόλης, με την τελική ένδειξη του ελέγχου να ειναι 99mg%ml αντί μέχρι 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο. 

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, ο 48χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Λεμεσού, στη Λευκωσία, λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και αφού ανακόπηκε για έλεγχο από μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, υποβλήθηκε σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης με τελική ένδειξη 99μg%ml αντί μέχρι 22, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λευκωσίας, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το όχημά του κρατήθηκε για φύλαξη για να το παραλάβει ο ίδιος αργότερα.

Το πρωί σήμερα, προστίθεται, η Αστυνομία προχώρησε σε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου ο 48χρονος κλήθηκε να παρουσιαστεί.

«Αφού ο 48χρονος παραδέχθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου τη διάπραξη του υπό εκδίκαση αδικήματος, το Δικαστήριο επέβαλε σε αυτόν ποινή πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους 900 ευρώ και στέρηση της άδειας οδήγησής του για περίοδο δύο μηνών», καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΚΥΠΕ

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:46

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενθουσιάστηκε με τις παρουσιάσεις και το καινοτόμο περιεχόμενο των κατασκευών που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Η κ. Δημητρίου, παρευρέθηκε το Σάββατο, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την έναρξη του διαγωνισμού. 

Το Robotex Cyprus 22 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) θα γιορτάσει τα πέμπτα γενέθλια του, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, όπως καθιερώθηκε από το 2017.

1

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του CCS, Κώστα Αγρότη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μαρία Μιλτιάδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής Έρευνας στο CYENS και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του IET Cyprus.

Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μάχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Το Σάββατο, η σειρά Line Following εμπλουτίστηκε από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε τα ρομπότ να αποφύγουν, στον διαγωνισμό Μaze τα ρομπότ προσπάθησαν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και στο ράλλυ Folkrace πολλά ρομπότ αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

2

Την Κυριακή στη μονομαχία Sumo, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό Colour Picking και το νέο Girls Fire-Fighting (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού παρουσιάζουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στον χώρο υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια και άλλες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του πέμπτου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*φωτος - Twitter

Home