Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οδοφράγματα: Πήγαν να δουν τους εγκλωβισμένους συγγενείς τους-VID

Offsite Team -
04.06.2021 - 20:44

Οδοφράγματα: Πήγαν να δουν τους εγκλωβισμένους συγγενείς τους-VID

Η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων – Τι δήλωσαν στην Digital οι πολίτες

Ρεπορτάζ: Αντώνης Αδάμου/Digital tv

Μετά από ένα και πλέον χρόνο άνοιξαν τα οδοφράγματα από τις 06:00 το πρωί σήμερα για όλους τους πολίτες από και προς τα κατεχόμενα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με δηλώσεις το μεσημέρι του εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, το σημείο διέλευσης της οδού Λήδρας, άνοιξε στις 8 το πρωί. Όπως δήλωσε ο Χρίστος Ανδρέου, μέχρι το μεσημέρι, από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου πέρασαν από και προς τα κατεχόμενα 1192 πρόσωπα, από το Ledra Palace 131, στην οδό Λήδρας 188, και στη Δερύνεια 87.

Παρουσιάστηκαν επίσης, κάποια προβλήματα με την προσκόμιση των αποδεικτικών για τεστ κορωνοϊού. Συγκεκριμένα πολίτες δεν έφεραν γραπτώς το αποδεικτικό και δεν τους επιτράπει η είσοδος.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα 4 Ιουνίου θα μπορούν να διακινούνται όλοι όσοι μπορούσαν να διακινούνταν πριν την πανδημία, νοουμένου ότι παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή τεστ PCR, που θα ισχύει για 7 μέρες, σε έντυπη μορφή και σε γλώσσα κατανοητή στην άλλη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων και των Αγγλικών, όσον αφορά το όνομα του διερχόμενου προσώπου, μαζί με αριθμό ταυτότητα ή διαβατηρίου.

Χαρούμενοι οι πολίτες  - Πάνε να δούνε τους εγκλωβισμένους

Οι πολίτες μίλησαν στην κάμερα της Digital δηλώντας χαρούμενοι που μπορούν να δουν μετά από τόσους μήνες ξανά την οικογένεια και φίλους τους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι και ειδικότερα στον Κορμακίτη, και να επισκεφθούν τα μνήματα όσων αγαπημένων τους δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών, η Τεχνική Επιτροπή Υγείας θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση στα οδοφράγματα κάθε 15 μέρες και, αναλόγως των κρουσμάτων, θα προσαρμόζεται η πολιτική διακίνησης.

Home