Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οδυσσέας: Στα πρότυπα της ΕΕ οι προδιαγραφές των PCR

Offsite Team -
06.01.2022 - 14:01

Οδυσσέας: Στα πρότυπα της ΕΕ οι προδιαγραφές των PCR

Τα γύρισε ο Άδωνης - «Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα»

Οι προδιαγραφές των PCR τεστ είναι σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ, αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter με αφορμή δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης της Ελλάδας,  Άδωνη Γεωργιάδη, για χαμηλής αξιοπιστίας τα φθηνά PCR στην Κύπρο .

«Το πώς οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20. Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

1

Ανάρτησε επίσης αντίγραφο με στοιχεία από τη σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καθώς και Tweet της Βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, που ανέφερε πως αναμένει ξεκάθαρη σαφή απάντηση από τον Υπουργό Υγείας, για το θέμα αυτό και την "προσβολή", για το οποίο στέλλει και γραπτή ερώτηση, και πως τον λόγο έχει και ο Γενικός Ελεγκτής.

«ΑΝΑΜΕΝΩ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ @hadjipantela σε αυτή τη προσβολή. Στέλλω και γραπτή ερώτηση γιατί φοβάμαι ότι οι πολιτικές μανούβρες είναι υπεράνω! Λόγο έχει και ο @OMichaelides», έγραψε στο Tweet της η κα. Χαραλαμπίδου.

3

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της, που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές», πρόσθεσε.

2

Home