ΟΕΛΜΕΚ: Αλλάζουν ηγεσία και παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις

ΟΕΛΜΕΚ: Αλλάζουν ηγεσία και παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις

Ποιοι παίρνουν τις θέσεις Προέδρου και Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης 

Σημαντική κρίνεται η σημερινή μέρα στην ΟΕΛΜΕΚ καθώς το πρωί της Πέμπτης διεξάγεται η τακτική παγκύπρια συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων, που στο οίκημα της Οργάνωσης.

Στην ατζέντα της σημερινής συνδιάσκεψης της Οργάνωσης θα υπάρξει λογοδοσία από τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννο Σωκράτους, ο οποίος αποχωρεί από το πηδάλιο της Οργάνωσης δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Παράλληλα θα υπάρξει έκθεση και Οικονομικές Καταστάσεις για το 2018 όπως επίσης  και συζήτηση των θεμάτων των Ανασφάλιστων Εκπαιδευτικών και της Ενιαίας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η  αποχώρηση του κύριου Σωκράτους από την ηγεσία των καθηγητών ήταν προκαθορισμένη από την ημέρα ανάληψη των καθηκόντων του λόγω συμφωνίας που υπήρξε ανάμεσα στις οργανώσεις των Καθηγητών.

Συγκεκριμένα μέσα από προγραμματικές θέσεις οι οργανώσεις της ΟΕΛΜΕΚ, Προοδευτική, ΔΗΚΙ  και Νέα Πνοή συμφώνησαν το καλοκαίρι του 2017 ότι στην 3ετή θητεία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης θα εκλεγόταν πρόεδρος από την Προοδευτική για δύο χρόνια και τον τελευταίο χρόνο πρόεδρος από την ΔΗΚΙ.

Στην εν λόγω συμφωνία λόγω πλειοψηφιας των τριών οργανώσεων στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχει και η πρόνοια ότι ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης προέρχεται από την Νέα Πνοή με τον Παντελή Νικολαΐδη να διατηρεί την θέση του Αντιπροέδρου μέχρι και το τέλος της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με συντεχνιακές πηγές στην θέση του Προέδρου της Οργάνωσης αναμένεται να εκλεγεί ο προερχόμενος από την ΔΗΚΙ Κώστας Χατζησάββας, ενώ αλλαγή θα υπάρξει και στην θέση του Γενικού Γραμματέα που σήμερα διατηρεί η ΔΗΚΙ με τον Μάριο Κανικλίδη να παραδίδει την θέση του στο εκπρόσωπο της Προοδευτικής Κώστα Κωνσταντίνου.

Παίρνουν αποφάσεις

Παράλληλα με τα παραπάνω στον ατζέντα, οι Γενικοί Αντιπρόσωποι της οργάνωσης θα καλεστούν στην σημερινή συνδιάσκεψη να εγκρίνουν και ψηφίσματα για τα πιο κάτω:

1) Τροποποίηση Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

2) Ένταξη παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο Εκπαιδευτικό Σύστημα

3) Βία & Παραβατικότητα – Ασφάλεια & Υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών / -τριών

4) Υλοποίηση αποφάσεων της ΜΕΠΕΥ

5)  Αξιολόγηση μαθητών/-τριών – Εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων

 

Τέλος σημειώνεται ότι η προσοχή είναι στραμμένη στο κεφάλαιο των εξετάσεων Τετραμήνων, με συντεχνιακές πηγές να μην αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο εξουσιοδότησης του Διοικητικού Συμβουλίου να προχωρήσει ακόμα και σε απεργιακά μέτρα εάν το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε εφαρμογή τους. 

 

Home