Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΕΛΜΕΚ: Αλυσίδες κρουσμάτων στα σχολεία μετά το Test to stay

Offsite Team -
07.02.2022 - 15:50

ΟΕΛΜΕΚ: Αλυσίδες κρουσμάτων στα σχολεία μετά το Test to stay

Ζητούν ξανά, αναστολή του Test to stay

Τον εντοπισμό αλυσίδων κρουσμάτων μετά και την εφαρμογή του Test to stay στα σχολεία καταγγέλλει μέσω γραπτής δήλωσης η ΟΕΛΜΕΚ.

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για αναστολή του test to stay, ενώ ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους αλλά και τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας για αξιολόγηση της κατάστασης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η δήλωση

Πριν από την εφαρμογή του μέτρου «test to stay», η ΟΕΛΜΕΚ είχε επισημάνει τους κινδύνους διασποράς του covid 19 και νόσησης μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού εντός των σχολείων, καθώς επίσης και τα λειτουργικά προβλήματα και την αναστάτωση που θα επέφερε.

Δυστυχώς, η ενημέρωση που λαμβάνει η Οργάνωσή μας από τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας, αφού μετά την εφαρμογή του μέτρου άρχισαν να παρουσιάζονται μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων σε σχολικές μονάδες που δεν υπήρχαν το τελευταίο διάστημα πριν την υλοποίησή του, ενώ παραμένουν τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα (π.χ. ελλειμματικό προσωπικό στα συνεργεία, μη προσέλευση των συνεργείων), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, η ΟΕΛΜΕΚ ζητά άμεσα συνάντηση με τους αρμοδίους και τους επιδημιολόγους που εισηγήθηκαν και ενέκριναν το μέτρο, για αξιολόγηση της κατάστασης, πλήρη ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδεχομένως της αναστολής του μέτρου, προτού προκαλέσει μεγαλύτερη διασπορά. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι στόχος μας εξακολουθεί να είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Τονίζουμε ότι πριν από την εφαρμογή του μέτρου, κανένα σχολείο ή τμήμα Μέσης Εκπαίδευσης δεν ήταν κλειστό. Από την εφαρμογή του μέτρου και μετά, με την αύξηση κρουσμάτων και στενών επαφών που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, ο κίνδυνος αυτός φαίνεται δυστυχώς να αυξάνεται.

Home