Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΕΛΜΕΚ για περιστατικό με 15χρονο- «Απαράδεκτες συμπεριφορές»

Offsite Team -
02.12.2021 - 13:40

ΟΕΛΜΕΚ για περιστατικό με 15χρονο- «Απαράδεκτες συμπεριφορές»

Αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας λένε οι καθηγητές

Με αφορμή δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας την Τρίτη 30/11/2021, αναφορικά με περιστατικό εκφοβιστικής συμπεριφοράς σε βάρος 15χρονου μαθητή από μεγαλύτερους μαθητές, εκτός σχολικού χώρου, η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωση της, καταδικάζει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και γενικότερα την κοινωνία μας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ταυτόχρονα, η Οργάνωσή χαρακτηρίζει ως αναληθή τα όσα έχουν δημοσιευθεί και τα οποία αφήνουν αιχμές για αδιαφορία των καθηγητών της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΣΕΑ), για τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι οι εμπλεκόμενοι καθηγητές ΣΕΑ, ενήργησαν σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν και οι σχετικές έρευνες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η ΟΕΛΜΕΚ τονίζει για μία ακόμα φορά, ότι η λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικότητας καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ, ως αποτέλεσμα και των επιπτώσεων της πανδημίας. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των εισηγήσεων της ΟΕΛΜΕΚ, που έχουν κατατεθεί επανειλημμένως στο Υπουργείο.

Home