Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΕΛΜΕΚ: Θα αντιμετωπίσουμε τις «δυσκολίες» της σχολικής χρονιάς

Offsite Team -
01.09.2022 - 13:08

ΟΕΛΜΕΚ: Θα αντιμετωπίσουμε τις «δυσκολίες» της σχολικής χρονιάς

Θα συνεχίσει να εργάζεται για επίλυση εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών ζητημάτων, λέει η ΟΕΛΜΕΚ

«Δυσκολίες» θα αντιμετωπιστούν κατά τη νέα σχολική χρονιά αφού, οι εξετάσεις τετραμήνων επεκτείνονται από φέτος και στο Γυμνάσιο, αλλά και λόγω των δύσκολων κλιματικών συνθηκών αφού δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί συστήματα κλιματισμού στα σχολεία, αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ σε χαιρετισμό της προς τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2022–2023.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Στον χαιρετισμό της, η ΟΕΛΜΕΚ εύχεται στους εκπαιδευτικούς «καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά» και εκφράζει την ελπίδα ότι η νέα σχολική χρονιά θα μείνει ανεπηρέαστη, στον μεγαλύτερο δυνατόν, από τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, «που επιβάρυναν σε σημαντικό βαθμό το έργο των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων τις τρεις προηγούμενες σχολικές χρονιές (…)».

Αναφερόμενη στα ζητήματα που χειρίζεται, η ΟΕΛΜΕΚ, λέει ότι, σε εκπαιδευτικό επίπεδο, «η νέα σχολική χρονιά δυστυχώς θα επιφέρει δυσκολίες λόγω της πολιτικής του ΥΠΑΝ σε σχέση με τις Εξετάσεις Τετραμήνων στο Λύκειο, οι οποίες επεκτείνονται από φέτος και στο Γυμνάσιο, γεγονός που δεν λειτουργεί προς όφελος των μαθητών/-τριών, των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου». Αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Οργανώσεις των γονέων και των μαθητών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών τους.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, προσθέτει, «θα επηρεαστεί από τις δύσκολες κλιματικές συνθήκες, με το Υπουργείο Παιδείας να μην έχει μετουσιώσει ακόμα σε οριστικές πολιτικές αποφάσεις τις επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις του για εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στα σχολεία».

>>> Διαβάστε επίσης: Αδέσποτοι σκύλοι: Tι προνοεί η νομοθεσία <<<

Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι αναμένουν ότι η νέα σχολική χρονιά «θα σηματοδοτήσει επιτέλους την άρση της αδικίας που υφίστανται οι συνάδελφοι/-ισσες που μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1/10/2011, με την επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος». Το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, «και αναμένουμε την προώθηση προς ψήφιση των δύο σχετικών Νομοσχεδίων το συντομότερο», προστίθεται.

«Παράλληλα, με τον ίδιο συστηματικό τρόπο θα προωθήσουμε την αδήριτη ανάγκη αύξησης των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων στη Μέση Εκπαίδευση, αφού έχουν διαφανεί ξεκάθαρα τα προβλήματα που προκαλεί το δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών αναγκών που καλύπτονται από έκτακτους διορισμούς», αναφέρει.

Η ΟΕΛΜΕΚ στον χαιρετισμό της επίσης, καλωσορίζει στη Δημόσια Εκπαίδευση τους 204 νέους συναδέλφους τους που έχουν μονιμοποιηθεί, καθώς, και τις εκατοντάδες συμβασιούχων που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο τη νέα σχολική χρονιά 2022 – 2023. Με την ευκαιρία, τους καλεί να ενταχθούν στους κόλπους της, σημειώνοντας ότι είναι ο ιστορικός συνδικαλιστικός φορέας των Εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, που σε λίγους μήνες συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας και δράσης.

Τελος, η συντεχνία διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται «με την ίδια συνέπεια, σοβαρότητα και μεθοδικότητα, έτσι ώστε πολλά αιτήματα που μας αφορούν, εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά, να αναδειχθούν και να επιλυθούν για το καλό του Δημόσιου σχολείου».

(ΚΥΠΕ)

Home