ΟΕΛΜΕΚ-ΥΠΠ: Τι συζήτησαν για Παγκύπριες και διακοπές Πάσχα

ΟΕΛΜΕΚ-ΥΠΠ: Τι συζήτησαν για Παγκύπριες και διακοπές Πάσχα

Δεν εξυπηρετούν σε κάτι τα μαθήματα το ΠΑΣΧΑ λένε οι καθηγητές - Δεν θέλουν ούτε οι μαθητές μαθήματα

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, είχε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη(09/04) η ΟΕΛΜΕΚ αναφορικά με τις εξελίξεις στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για τις εξετάσεις των μαθητών.

Όπως ανέφερε στην Offsite ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ενημερώθηκαν ότι ο στόχος για τις Παγκύπριες εξετάσεις είναι να γίνουν. “Ο στόχος είναι να γίνουν οι Παγκύπριες εξετάσεις για να πάρουν οι τελειόφοιτοι κανονικά το απολυτήριο τους, αλλά και τον βαθμό πρόσβασης για ένταξη στις σχολές των Πανεπιστημίων. Σχετικά με το πότε θα γίνουν αυτό δεν το γνωρίζει κανείς μέχρι τώρα, αυτό θα φανεί αναλόγως των εξελίξεων”. Ενώ σχετικά με την ύλη  των εξετάσεων δήλωσε: “είπαμε ότι πρέπει να ανακοινωθεί το συντομότερο, οι μαθητές θα εξεταστούν όσα διδάχθηκαν πριν να κλείσουν τα σχολεία και αν και εφόσον διδαχθούν κάτι άλλο όταν ανοίξουν τα σχολεία θα είναι και αυτά στην ύλη”

Ερωτηθείς αναφορικά με τη συνέχιση της διδασκαλίας κατά τις διακοπές του Πάσχα η θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι ότι δε εξυπηρετούν σε κάτι. “Εμείς είπαμε ότι δεν εξυπηρετεί σε κάτι να συνεχίσει να εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία κατά τις γιορτές του Πάσχα. Και οι ίδιοι οι μαθητές αυτό θέλουν. Υπάρχει ψυχολογική πίεση, οι συνθήκες που ζούμε δεν είναι φυσιολογικές. Ο Υπουργός ίσως κάνει μια εισήγηση όσοι μπορούν να βρίσκονται σε μια επικοινωνία κάποιες μέρες με τους μαθητές” .

Σημειώνεται ότι τη δυσαρέσκεια της για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να συνεχιστούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, εξέφρασε σε ανακοίνωση της και η ΠΣΕΜ εκπροσωπώντας τους μαθητές.   

Διαβάστε τη θέση των μαθητών ΕΔΩ

Home