Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΕΛΜΕΚ/Ζητά από ΥΠΠΑΝ ενημέρωση για τα κριτήρια θέσεων προαγωγής

Offsite Team -
05.11.2021 - 18:27

ΟΕΛΜΕΚ/Ζητά από ΥΠΠΑΝ ενημέρωση για τα κριτήρια θέσεων προαγωγής

Η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί πως η έλλειψη διαφάνειας αναφορικά στην κατανομή των θέσεων προαγωγής, καθώς επίσης και για θέματα όπως οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις στα Κρατικά Ινστιτούτα Ενημέρωση, ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται, δυστυχώς δημιουργούν υπόνοιες για ευνοιοκρατικές και όχι αξιοκρατικές διαδικασίες, που δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας άμεση αναλυτική ενημέρωση, για τα κριτήρια που καθόρισαν την κατανομή των θέσεων προαγωγής στις διάφορες ειδικότητες.

Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, για το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν και πάλι οι θέσεις προαγωγής για τη Μέση Εκπαίδευση, χωρίς να προηγηθεί και πάλι οποιαδήποτε ενημέρωση και συζήτηση του Υπουργείου Παιδείας με την Οργάνωση.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνει ότι έχει ζητήσει τόσο γραπτώς όσο και προφορικά, εδώ και ένα χρόνο περίπου, ενημέρωση από το ΥΠΠΑΝ για τα ακριβή κριτήρια που χρησιμοποιεί, για τον καθορισμό της κατανομής των διαφόρων θέσεων προαγωγής στις διάφορες ειδικότητες. Επισημαίνει ότι θέτει το πιο πάνω αίτημα, όχι για να καθορίσει η Οργάνωσή την κατανομή, αλλά για να διασφαλιστεί ότι αυτή γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.  

«Δυστυχώς, το ΥΠΠΑΝ δεν ανταποκρίνεται στα επανειλημμένα αιτήματά μας, με αποτέλεσμα να τίθεται εύλογα το ερώτημα για τους λόγους της άρνησής του, καθώς και να υπάρχουν σκιές για τις διαδικασίες που ακολουθούνται», προσθέτει.   

 

ΚΥΠΕ

Home