Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το “Όχι” του Υπουργείου Παιδείας για διεξαγωγή “νέας” παρέλασης

Της Αγάθης Χατζηκωστή -
30.10.2019

Το “Όχι” του Υπουργείου Παιδείας για διεξαγωγή “νέας” παρέλασης

Thumbnail
Μπέρδεμα με την ακύρωση παρελάσεων - Τι ζητούν οι εμπλεκόμενοι

Νέα ένταση δημιουργήθηκε με την αναβολή των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η απόφαση που πήρε το Υπουργείο Παιδείας για ακύρωση των παρελάσεων έφερε αντιδράσεις από αρκετούς εμπλεκόμενους.

Συγκεκριμένα, την ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις, για λόγους ασφαλείας, και κατόπιν συστάσεων του Τμήματος Μετεωρολογίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Παρόλα αυτά προκλήθηκε κάποιο μπέρδεμα με αρκετές περιοχές να ανακοινώνουν πως τελικά θα γίνουν κανονικά ασχέτως της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η ακύρωση των παρελάσεων σε Λευκωσία και Λάρνακα, καθώς Λεμεσός, Ελ. Αμμόχωστος και Πάφος πραγματοποίησαν κανονικά τις παρελάσεις.

Ποιες είναι όμως οι αντιδράσεις της επόμενης μέρας;

Προβλήματα με νέες εντάσεις δημιούργησε η ακύρωση των παρελάσεων καθώς αρκετοί είναι αυτού που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν την πραγματοποίηση της αναδρομικά. Ένας από αυτούς ήταν και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η παρέλαση θα μπορούσε να γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Όπως ανέφερε στην Offsite

Οι παρελάσεις που δεν έγιναν σε Λευκωσία και σε Λάρνακα πρέπει να γίνουν. Μια παρέλαση δεν γίνεται απλά για να γίνεται. Μια παρέλαση γίνεται για να τιμήσουμε ένα ιστορικό, σημαντικό γεγονός για μια χώρα. Εις ένδειξη σεβασμού σε αυτούς που πολέμησαν για απελευθέρωση της Ελλάδας πρέπει να τους τιμήσουμε και στην πράξη.. με την παρέλαση” Όπως σημείωσε ο κ. Χατζησάββας η θέληση για διεξαγωγή της παρέλασης την ερχόμενη Κυριακή αποτελεί τη δική του προσωπική άποψη και όχι τη θέση της ΟΕΛΜΕΚ. Ωστόσο, όπως δήλωσε στην Offsite, το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στο κεντρικό συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ την Πέμπτη (31/10). “Δεν αποκλείεται να είναι και θέμα στο κεντρικό συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, παρόλα αυτά την τελική λήψη της απόφασης την έχει το Υπουργείο Παιδείας”.

Από την άλλη μεγάλο “Όχι” αναμένεται να ακούσουν από το Υπουργείο Παιδείας όσοι υποστηρίξουν την διεξαγωγή της παρέλασης κάποια άλλη μέρα καθώς το Υπουργείο διαφωνεί με την πρόταση αυτή. Σε επικοινωνία της Offsite με τον κ. Σπύρο Αντωνέλλο από το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. “Το Υπουργείο θεωρεί ότι είναι άσκοπη και άκαιρη η παράταση της παρέλασης από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε σε ορισμένες επαρχίες”. 

Home