Οι «αλυσίδες» σε οίκους ευγηρίας ίσως αλλάξουν τα πρωτόκολλα

Οι «αλυσίδες» σε οίκους ευγηρίας ίσως αλλάξουν τα πρωτόκολλα

Ανησυχία για κρούσματα και επαφές που δεν συμμορφώνονται / Τα δεδομένα σε Εθνική Φρουρά και σχολεία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ βελτιωμένη ωστόσο «πονοκέφαλο» αποτελούν οι αλυσίδες που δημιουργούνται. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται σε οίκους ευγηρίας και σε στρατόπεδα. Παράλληλα, διασπορά προκαλείται και μέσα από ενδοοικογενειακές μεταδόσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν 35 κρούσματα σε οίκους ευγηρίας.Τα 4 σε οίκο Ευγηρίας στην Αμμόχωστο και ένα στη Λεμεσό εντοπίστηκαν χθες Πέμπτη.  Για την κατάσταση στους οίκους ευγηρίας η Μονάδα Ιχνηλάτησης θα ενημερώσει το Υφυπουργείο Πρόνοιας. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η Οffsite επικοινώνησε με την Υφυπουργό Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση η οποία ανέφερε ότι θα σταλεί ερωτηματολόγιο προς τους Οίκους Ευγηρίας και αναλόγως των απαντήσεων και των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο επικαιροποίησης των πρωτοκόλλων. Η κ. Ανθούση ανέφερε στον αριθμό των κρουσμάτων θα πρέπει να διαφανεί το ποσοστό των εμβολιασμένων ή ανεμβολίαστων. 

Όσον αφορά στην Εθνική Φρουρα τα κρούσματα ανήλθαν σε παγκύπρια κλίμακα τις τελευταίες μέρες στα 65. Την Πέμπτη εντοπίστηκε άλλο ένα κρούσμα. Σημειώνεται ότι το ποσοστό εμβολιασμένων στην Εθνική Φρουρά ξεπερνά το 75% και σύντομα θα αγγίξει το 80%.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Απογοήτευση για μη συμμόρφωση

Απ’ εκεί και πέρα απασχολούν και οι ενδοοικογενειακές μεταδόσεις. Εκ μέρους της Μονάδας Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας ο Βαλεντίνος Συλβέστρος εξέφρασε στην  Offsite την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι επαφές και επιβεβαιωμένα  κρούσματα δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα και δεν τηρούν την καραντίνα «κάτι απαράδεκτο μετά από την παρέλευση δυο ετών με την πανδημία».

Η κατάσταση στα σχολεία

Από την περασμένη Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου 2021 άρχισε η νέα σχολική χρονιά στη Μέση Εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής τα κρούσματα είναι μεμονωμένα, ενώ χθες καταγράφηκε άλλο ένα κρούσμα σε σχολείο της επαρχίας Λάρνακας. Ο κ. Σιλβέστρος ανέφερε ότι η εικόνα στα σχολεία θα είναι πιο ξεκάθαρη μετά και τη σημερινή μέρα.

Home