Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι επιθέσεις κατά delivery πονοκεφαλιάζουν τη Βουλή

Offsite Team -
01.03.2022 - 17:28

Οι επιθέσεις κατά delivery πονοκεφαλιάζουν τη Βουλή

Αναζητούν τη φόρμουλα για ρύθμιση των προβλημάτων

Τα προβλήματα των διανομέων (delivery) στην εστίαση και στις ψηφιακές πλατφόρμες διανομής προϊόντων, τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται σε σχέση με την ασφάλεια και υγεία τους, τους ελέγχους που διεξάγει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και την ανάγκη περαιτέρω ρύθμισης των όρων απασχόλησης των υπό αναφορά εργαζομένων εντός ενός αποτελεσματικού πλαισίου κατοχύρωσης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, συζήτησε αυτεπάγγελτα την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.  

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία της, η οποία θα οριστεί εντός Μαΐου.

 

Περαιτέρω η Επιτροπή Εργασίας συζήτησε πρόταση νόμου για την Προστασία της Πατρότητας και πρόταση νόμου για τροποποίηση του νόμου για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, των Αντρέα Καυκαλιά, Χρίστου Χριστόφια και Γιώργου Κουκουμά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις.

Η Επιτροπή τοποθετήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, επί των προνοιών των πιο πάνω προτάσεων νόμου, σκοπός των οποίων είναι η τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να επεκταθεί η χρονική περίοδος εντός της οποίας δύναται να ασκείται το δικαίωμα λήψης άδειας και επιδόματος πατρότητας. Η Επιτροπή αποφάσισε να τις παραπέμψει στην ολομέλεια του σώματος, αφού προηγηθεί το στάδιο της διαβούλευσης επί τροπολογιών, οι οποίες ενδεχομένως να υποβληθούν από βουλευτές.  

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας συζήτησε για την προπαρασκευαστική συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων για την 23η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων με θέμα «Η τρίτη ηλικία μπροστά στο φάσμα του κορωνοϊού». Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Επιτροπή Εργασίας αποφάσισε να παρακολουθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο στην προώθηση των αιτημάτων που υποβλήθηκαν από την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων.

ΚΥΠΕ

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:46

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενθουσιάστηκε με τις παρουσιάσεις και το καινοτόμο περιεχόμενο των κατασκευών που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Η κ. Δημητρίου, παρευρέθηκε το Σάββατο, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την έναρξη του διαγωνισμού. 

Το Robotex Cyprus 22 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) θα γιορτάσει τα πέμπτα γενέθλια του, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, όπως καθιερώθηκε από το 2017.

1

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του CCS, Κώστα Αγρότη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μαρία Μιλτιάδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής Έρευνας στο CYENS και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του IET Cyprus.

Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μάχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Το Σάββατο, η σειρά Line Following εμπλουτίστηκε από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε τα ρομπότ να αποφύγουν, στον διαγωνισμό Μaze τα ρομπότ προσπάθησαν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και στο ράλλυ Folkrace πολλά ρομπότ αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

2

Την Κυριακή στη μονομαχία Sumo, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό Colour Picking και το νέο Girls Fire-Fighting (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού παρουσιάζουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στον χώρο υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια και άλλες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του πέμπτου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*φωτος - Twitter

Home