Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι κατάδικοι είναι ταλέντα και στον αθλητισμό (Φωτογραφίες)

Offsite Team -
25.09.2020 - 16:50

Οι κατάδικοι είναι ταλέντα και στον αθλητισμό (Φωτογραφίες)

Thumbnail
Συμμετέχουν για έξι χρόνια στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Τα τελευταία σχεδόν έξι χρόνια η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, του αθλητισμού και των τεχνών που συμβάλλουν στην καλλιέργεια του πνεύματος, του ήθους και συντελούν στη βελτίωση της υγείας – φυσικής και ψυχικής. 

Ο αθλητισμός σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Σωφρονιστικούς Κανόνες του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Κανόνων Μαντέλα των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην παιδεία των κρατουμένων και συμβάλει στην αναμόρφωση τους αναπτύσσοντας υγιείς στάσεις ζωής. Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε μαθησιακή και αθλητική προσπάθεια των κρατουμένων για βελτίωση και προσωπική ανάπτυξη με στόχο την ομαλότερη επανένταξη τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δημιουργήσει στις Φυλακές μας συνολικά 8 γυμναστήρια με σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό και δύο χώρους εκγύμνασης για το προσωπικό τα οποία λειτουργούν σε καθημερινή βάση με επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής, μέσω αγοράς υπηρεσιών από τον ΚΟΑ, στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας που έχει υπογραφτεί μεταξύ του Τμήματος Φυλακών και του ΚΟΑ.

ΦΥΛΑΚΕΣ1

Στα πλαίσια αυτά, το Τμήμα Φυλακών συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με το σύνθημα #BeActive, με τη διοργάνωση 7 διαφορετικών δράσεων ως ο κύριος διοργανωτής σε συνεργασία με τον ΚΟΑ.

ΦΥΛΑΚΕΣ4

Συγκεκριμένα, μεταξύ 23-30 Σεπτεμβρίου, 2020, κρατούμενες και κρατούμενοι έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν σε κυκλική προπόνηση, σε ασκήσεις αυτοάμυνας με στόχους, να διαγωνιστούν σε καινοτόμες μορφές Functional training (διαγωνισμοί functional relays) στο γήπεδο του Τμήματος Φυλακών, σε αγώνα καλαθόσφαιρας, αντισφαίρισης, στα αθλήματα του badminton, ping-pong και ολοκληρώνεται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των κρατουμένων στο γήπεδο του Τμήματος, στις 30 Σεπτεμβρίου, 2020. 

     

Home