Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Oι Κύπριοι διαβάζουν το καλοκαίρι - Τα βιβλία που προτιμούν

Offsite Team -
20.08.2022

Oι Κύπριοι διαβάζουν το καλοκαίρι - Τα βιβλία που προτιμούν

Αύξηση του αναγνωστικού κοινού παρατηρείται το καλοκαίρι, αποδίδεται στον περισσότερο ελεύθερο χρόνο

Αυξητική τάση έχει η ανάγνωση βιβλίων τους καλοκαιρινούς μήνες, οι αναγνώστες αρέσκονται στα μυθιστορήματα και η πλειοψηφία τους ανήκει στις νέες ηλικίες, σύμφωνα με τον Διευθυντή του βιβλιοπωλείου Πάργα στη Λευκωσία, Κώστα Μπαλαούρα.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσον υπάρχει αυξητική τάση στην αγορά και ανάγνωση βιβλίων το καλοκαίρι ο κ. Μπαλαούρας απάντησε θετικά λέγοντας ότι «οι θερινοί μήνες είναι για τους περισσότερους ιδανική εποχή να διαβάσουν ένα ή περισσότερα βιβλία μιας και υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος».

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το είδος βιβλίων που προτιμούν οι αναγνώστες είπε ότι «αν μιλάμε για ενήλικες αναγνώστες, σίγουρα τα μυθιστορήματα κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο οι επιλογές δεν περιορίζονται εκεί».

>>>>Διαβάστε επίσης: Αλλάζουν look οι ιστοσελίδες του Δημοσίου<<<<

Πρόσθεσε ότι «βλέπουμε και πολλούς να αγοράζουν βιβλία ιστορίας, αυτοβελτίωσης, πολιτικής, οικονομίας και πολλά αλλά». Τέλος για το ποιες οι ηλικίες των αγοραστών και αναγνωστών βιβλίων, ο Κώστας Μπαλαούρας επεσήμανε ότι «υπάρχει λανθασμένα η εντύπωση ότι οι περισσότεροι που διαβάζουν είναι άτομα προχωρημένης ηλικίας, ωστόσο οι νεαροί κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ενήλικων αναγνωστών».

KΥΠΕ

 

 

Home