Οι πρώτες εικόνες από το έργο σε Μακαρίου–Στασικράτους–Ευαγόρου

Οι πρώτες εικόνες από το έργο σε Μακαρίου–Στασικράτους–Ευαγόρου

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το έργο

Παραδόθηκε σήμερα Κυριακή (31/05)  σε κυκλοφορία στο κοινό το έργο της ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου της Φάση Α που περιλαμβάνει τις οδούς Στασικράτους – Ζήνας Κάνθερ – Θεοφάνη Θεοδότου.

Όπως αναφέρει  ο Δήμος Λευκωσίας, «οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οδών της περιοχής, δηλ. Στασικράτους, Μνασιάδου (τμήμα μεταξύ Λ. Μακαρίου Γ’ και Στασικράτους,), Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνους Θεοδότου έχουν μετατραπεί σε Ζώνη Κοινής Χρήσης με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 20Km/h».

3

3

Ε

Οι κατευθύνσεις  κυκλοφορίας των οδών έχουν ως ακολούθως:

            

  • Τμήμα της οδού Στασικαράτους από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου : Mονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Μνασιάδου.
  • Τμήμα της οδού Στασικαράτους από τη συμβολή της με την οδό Θεμιστοκλή Δέρβη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου : Διπλής κατεύθυνσης.
  • Τμήμα της οδού Στασικράτους από τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου : Μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Μνασιάδου.
  • Τμήμα της οδού Μνασιάδου από τη συμβολή της με την Λ. Μακαρίου Γ μέχρι την τη συμβολή της με την οδόΖήνας Κάνθερ : Μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Ζ. Κάνθερ.
  • Τμήμα της οδού Μνασιάδου από τη συμβολή της με την οδό Ζήνας Κάνθερ, μέχρι την μέχρι την τη συμβολή της με την οδό Στασικράτους ή/και Φώτη Πίττα : Διπλής κατεύθυνσης.
  • Τμήμα της οδού Ζήνας Κάνθερ από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ευαγόρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου: Mονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Θεοφάνους Θεοδότου.
  • Τμήμα της οδού Ζήνας Κάνθερ από τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου : Μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Θεοφάνους Θεοδότου.
  • Τμήμα της οδού Θεοφάνους Θεοδότου από την συμβολή της με την Λ. Μακαρίου Γ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ζήνας Κάνθερ : Αδιέξοδο διπλής κατεύθυνσης με είσοδο έξοδο από την οδό Ζ. Κάνθερ.
  • Τμήμα της οδού Θεοφάνους Θεοδότου από τη συμβολή της με την οδό Ζήνας Κάνθερ μέχρι την συμβολή της με την οδό Στασικράτους : Μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Στασικράτους.

Οι οδοί Κουμανούδη, Προμηθέως και Πρεβέζης επανέρχονται στην προηγούμενη κυκλοφοριακή διαρρύθμιση, δηλαδή η οδός Κουμανούδη με μονόδρομη κατεύθυνση από την οδό Φώτη Πίττα προς την οδό Στασικράτους και η  οδός Προμηθέως με μονόδρομη κατεύθυνση από την οδό  Φλωρίνης προς την οδό Στασικράτους με μία λωρίδα στάθμευσης παρά την οδό.

 

 

Σημειώνεται ότι σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την Β΄φάση - Ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και παρόδων.

 

Home