Οι ψηφιακές ανάγκες ατόμων 3ης ηλικίας συζητήθηκαν στη Βουλή

Οι ψηφιακές ανάγκες ατόμων 3ης ηλικίας συζητήθηκαν στη Βουλή

Συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι ψηφιακές ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας, ιδιαίτερα σε σχέση με τις συναλλαγές που αφορούν τον τραπεζικό τομέα και τομείς της δημόσιας υπηρεσίας συζητήθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση της βουλευτού του ΔΗΣΥ Ξένιας Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις της, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι είναι ένα ζήτημα που έχει πολλές διαστάσεις και σημείωσε ότι εκπρόσωποι  του Υφυπουργείου Καινοτομίας, των Υπουργείων Οικονομίας, Εργασίας και Υγείας εξέφρασαν ετοιμότητα να συμβάλουν με οριστικές λύσεις που θα στηριχθούν πάνω σε μια στρατηγική ούτως ώστε δοθεί προσβασιμότητα σε φιλικές τεχνολογίες και κυρίως εκπαίδευση και κατάρτιση στα άτομα τρίτης ηλικίας για να γεφυρωθεί το το χάσμα και να καλύψει πάρα πολλές από τις ανάγκες τους.

Αυτό, σημείωσε, είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζουμε μόνο στην Κύπρο και συνέχισε λέγοντας ότι η τρίτη ηλικία είναι στο 25% του πανευρωπαϊκού πληθυσμού.

Κατέληξε λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να προσεγγίσουμε το θέμα είναι με απαραίτητη συναίσθηση και ευαισθησία.

ΚΥΠΕ

Home