Οι συνθήκες που οδήγησαν στο θανατηφόρο με θύμα οδηγό λεωφορείου

Οι συνθήκες που οδήγησαν στο θανατηφόρο με θύμα οδηγό λεωφορείου

Η ανακοίνωση Αστυνομίας

Τις συνθήκες πρόκλησης θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το μεσημέρι σήμερα, στην Λευκωσία, διερευνά η Αστυνομία. Από το δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Χριστοφή, 51 χρόνων, επαγγελματίας οδηγός λεωφορείου,τέως κάτοικος Λακατάμιας.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Έγκωμης, στο Σταθμό στάσης λεωφορείων, παρά την λεωφόρο Λευκοθέου, γύρω στις 11.10 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο 51χρονος, έφτασε στο Σταθμό, με λεωφορείο που ο ίδιος οδηγούσε και αφού στάθμευσε το όχημά του, αφήνοντας σε λειτουργία τη μηχανή, κατέβηκε από αυτό και κινήθηκε πεζός στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Ακολούθως, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το λεωφορείο τέθηκε σε κίνηση προς τα εμπρός, προσέκρουσε σε παρακείμενη πινακίδα τροχαίας, την οποία και απέκοψε και στη συνέχεια παρέσυρε τον 51χρονο, ο οποίος εγκλωβίστηκε κάτω από το λεωφορείο, που ακινητοποιήθηκε στο σημείο.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρο. Αφού τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν τον 51χρονο, αυτός μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του.

Μαζί με τα μέλη της Αστυνομίας, εξετάσεις στη σκηνή διενήργησαν και επιθεωρητές του Γραφείου Επιθεωρήσεως Εργασίας.Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο  δυστύχημα διερευνά η Τροχαία Λευκωσίας.

Home