Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι θεραπείες που έρχονται και Κύπρο για covid

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
21.09.2021 - 06:15

Οι θεραπείες που έρχονται και Κύπρο για covid

Σε ποιους θα χορηγούνται - Θα αδειοδοτηθούν 6 θεραπείες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Ευχάριστα και αισιόδοξα είναι τα νέα που γνωστοποιήθηκαν με την ιατρική να έχει κάνει άλματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να αδειοδοτηθούν νέες θεραπείες για τον κορωνοϊό.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κ. Έλενα Παναγιωτοπούλου τον επόμενο μήνα αναμένεται να αδειοδοτηθούν 3 θεραπείες.

Όπως δήλωσε στην Offsite η κ. Παναγιωτοπούλου, «από τις 4 θεραπείες θα αδειοδοτηθούν οι 3 τον Οκτώβριο και αφορούν μονοκλωνικά αντισώματα».

Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι ενέσιμο φάρμακο και χορηγείται σε συγκεκριμένους ασθενείς.

Ερωτηθείς η κ. Παναγιωτοπούλου, ανέφερε πως οι 3 συγκεκριμένες θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, θα χορηγούνται σε ασθενείς με ήπια και μέτρια νόσηση πριν την οξυγονοθεραπεία. 

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πρωτεΐνες που έχουν συντεθεί στο εργαστήριο και μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον κορωνοϊό. Συνδέονται στην ακίδα πρωτεΐνης και έτσι εμποδίζουν την προσκόλληση του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Την ίδια ώρα σύμφωνα και με τα όσα μας ανέφερε η κ. Παναγιωτοπούλου, αναμένεται να αδειοδοτηθούν άλλα 3 φάρμακα και συγκεκριμένα ανοσοτροποποιητικά. 

Και η θεραπεία με τα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα θα είναι ενέσιμη καθώς ακόμη δεν έχει εγκριθεί συγκεκριμένο χάπι το οποίο θα χορηγείται σε ασθενείς με κορωνοϊό. 

Ακούει εισηγήσεις ο Χατζηπαντέλας - Ίσως και επιστροφή μέτρων

Offsite Team -
27.06.2022 - 10:56

Ακούει εισηγήσεις ο Χατζηπαντέλας - Ίσως και επιστροφή μέτρων

Ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών

Μετά και την αύξηση των κρουσμάτων και την ανησυχία που επικρατεί  το τελευταίο διάστημα, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως απαντά το Υπ.Υγείας για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Όπως πληροφορείται το Offsite News, στην βάση των εισηγήσεων που δοθούν μέσα στην εβδομάδα στον Υπουργό Υγείας από τους επιδημιολόγους είναι η πιθανότητα να παρθούν και κάποια νέα μέτρα, όπως η επαναφορά της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους. 

Επιστρέφει η μάσκα;

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας όσον αφορά την επαναφορά της μάσκας η δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά, ανέφερε πως  «σε αυτή τη φάση και μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε, ο κάθε πολίτης μπορεί να καταλάβει ποιος χώρος είναι υψηλού κινδύνου και εάν ο ίδιος είναι υψηλού κινδύνου να νοσήσει σοβαρά».

Αναφερόμενη στους χώρους υψηλού κινδύνου, εξήγησε ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα αεροδρόμιαχώροι με αυξημένο συγχρωτισμό. Αλλά εξήγησε πως εναπόκειται στον καθένα ξεχωριστά εάν θέλει να κάνει χρήση της μάσκας ή όχι. 

Συστάσεις από υπουργείο Υγείας

Εξάλλου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή (24/6) τόνισε πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (απόσταση, υγιεινή χεριών).

Παράλληλα συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού (γάμοι, βαφτίσεις, συναυλίες, πάρτι κτλ), σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.

Home