Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οικολόγοι: Άμεση επιστροφή του Berton στο περιβάλλον που μεγάλωσε

Offsite Team -
01.08.2022 - 11:00

Οικολόγοι: Άμεση επιστροφή του Berton στο περιβάλλον που μεγάλωσε

Δείτε φωτογραφίες

Σε ανακοίνωση προέβησαν οι Οικολόγοι μέσα από την οποία ζητούν την επιστροφή του γάτου σαβάνας στο περιβάλλον που γνώρισε και μεγάλωσε. Μέσα από δήλωση της η κ. Ανθή Μουζούρη, Συντονίστρια Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτώνμ αναφέρει πως θεωρούν την υπόθεση  σοβαρότατη και πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό του ζώου και να επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια του.

1

Αυτούσια η δήλωση: 

Σχετικά με το περιστατικό του γάτου σαβάνας  με το όνομα Berton που έγινε τον Μάιο 2022 με αποτέλεσμα την μεταφορά του στον ζωολογικό κήπο Λεμεσού με την Άδεια των κτηνιατρικών υπηρεσιών, πληροφορηθήκαμε τόσο από την ιδιοκτήτρια του Berdon όσο και από κτηνίατρο που το επισκέφτηκε, ότι δυστυχώς είναι σε άσχημη κλινική εικόνα, είναι αφυδατωμένος, αρνείται να φάει εδώ και τέσσερις μέρες, κάνει εμετούς, έχασε αρκετά κιλά και υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

2

Η θλιβερή κλινική του εικόνα ήταν αναμενόμενη γιατί ένα ζώο που μεγάλωσε σε σπίτι με αγάπη, φροντίδα σαν κατοικίδιο και μέλος της οικογένειας ξαφνικά όλα άλλαξαν χωρίς να φταίει το ίδιο το ζώο και μεταφέρθηκε σε κλουβί μακριά από την ιδιοκτήτρια του. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα ζώα και ιδιαίτερα οι γάτες δένονται με τον κηδεμόνα τους και τον χώρο που μεγαλώνουν και η αλλαγή τους προκαλεί άγχος, σύγχυση, κατάθλιψη και με συνδυασμό με τις αντίξοες συνθήκες που ζει να έχουν αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα και να απειλείται άμεσα ακόμα και η ζωή του.  Καλούμε τις αρμόδιες αρχές άμεσα να μεταφερθεί σε κλινική και να παραδώσουν  τον Berton στην ιδιοκτήτρια του, η οποία είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα ώστε ο Berton  να είναι και πάλι καλά στην υγεία του και να είναι μαζί της. Σημειώνεται ότι η ιδιοκτήτρια του είναι συνεχώς στο πλευρό του καθώς είναι και η ίδια συντετριμμένη. Για ποιά ευημερία των ζώων μιλούμε στην Κύπρο όταν ένα ζώο χωρίς να φταίει σε τίποτα, βασανίζεται και αργοπεθαίνει μακριά από το περιβάλλον που μεγάλωσε;

3

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχουμε επικοινωνήσει με αρκετές αρμόδιες αρχές και είχαμε ενημέρωση, δεν είχαμε καμία ανταπόκριση από τον ζωολογικό κήπο Λεμεσού. Αργά χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε από την ιδιοκτήτρια του του ότι ο Berton μεταφέρθηκε σε δωμάτιο με κλιματισμό εντός του ζωολογικού κήπου και αύριο θα μεταφερόταν  σε κλινική για περίθαλψη. Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε  πως ο Berton μεταφέρθηκε στην Πάφο, κάτι που θα επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση της υγείας του καθώς η ιδιοκτήτρια του δεν θα μπορεί πλέον να το επισκέπτεται. Ποιος έδωσε άδεια να μεταφερθεί το ζώο στην Πάφο πρωί πρωί σήμερα και για ποιο λόγο  δεν μεταφέρθηκε στην κλινική για περίθαλψη ;περιμένουμε απαντήσεις καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση  από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες . Καλούμε τον κόσμο σε μαζική κινητοποίηση για διάσωση του Berton.

4

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε την υπόθεση σοβαρότατη και πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό του ζώου και να επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια του.

Home