Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον θάνατο 43χρονης - Πέθανε στην αναμονή

Offsite Team -
28.03.2022 - 15:45

ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον θάνατο 43χρονης - Πέθανε στην αναμονή

Thumbnail
Η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο 43χρονης γυναίκας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας εξέδωσε ο ΟΚΥπΥ, ο οποίος μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του αναφέρει πως για επίσκεψη στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) δεν απαιτείται και δεν ζητείται safe pass για να τύχει κάποιος ιατρικής εξέτασης.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ:

Σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο για το θάνατο 43χρονης γυναίκας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, υποχρεούται να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Για επίσκεψη στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) δεν απαιτείται και δεν ζητείται safe pass για να τύχει κάποιος ιατρικής εξέτασης.  Όσοι ασθενείς δηλώσουν ότι είναι θετικοί στο covid-19 ή έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσηση με COVID-19, εξετάζονται σε διαφορετικό χώρο. Οι υπόλοιποι άλλοι ασθενείς, τυγχάνουν ιατρικής εξέτασης και αν κριθεί ότι χρίζουν εισαγωγής, τότε διενεργείται εξέταση ταχείας ανίχνευσης.  

Σύμφωνα με τους θεράποντες Ιατρούς του ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λάρνακας, την ώρα προσέλευσης της ασθενούς, δεν υπήρχε άλλος ασθενής στην αναμονή, έκανε εγγραφή στις 18:45 και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις της. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, εξετάσθηκε από Καρδιολόγο, έτυχε διασωλήνωσης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό, δυστυχώς η ασθενής δεν ανένηψε και κατέληξε.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και διαβεβαιώνουμε ότι, το περιστατικό θα τύχει διερεύνησης.

Home