Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΚΥπΥ: Δίπλα στους πολίτες με 38 Κέντρα Υγείας & 92 Προσ. Ιατρούς

Offsite Team -
22.12.2021 - 12:19

ΟΚΥπΥ: Δίπλα στους πολίτες με 38 Κέντρα Υγείας & 92 Προσ. Ιατρούς

Ο καθοριστικός ρόλος των Προσωπικών Ιατρών και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του ΟΚΥπΥ συνιστά τον βασικό πυρήνα κάθε οργανωμένου συστήματος υγείας και συγκροτεί το πλαίσιο της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και έχει υπό την εποπτεία της όλα τα Κέντρα Υγείας του Οργανισμού Παγκύπρια, στα οποία κυρίαρχο ρόλο έχουν οι Προσωπικοί Ιατροί που μαζί με το νοσηλευτικό και το υποστηρικτικό προσωπικό κτίζουν και διατηρούν με τους ασθενείς μακροχρόνιες σχέσεις φροντίδας υγείας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο Προσωπικός Ιατρός είναι το πρώτο σημείο επαφής του ασθενή και λειτουργεί ως σύμβουλος για θέματα υγείας, συμβάλλοντας στην αποφόρτιση των ειδικών γιατρών των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων μονάδων στα Νοσοκομεία ενώ οι πολίτες μπορούν να αποτίνονται στον Π.Ι. για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα και αφού αξιολογήσει την κατάσταση τους, θα αποφασίσει αν μπορεί να τους εξυπηρετήσει ο ίδιος ή αν θα τους παραπέμψει σε γιατρό συγκεκριμένης ειδικότητας για περαιτέρω διερεύνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο ΟΚΥπΥ, προστίθεται στην ανακοίνωση, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Προσωπικών Ιατρών παγκύπρια -92 στο σύνολο-, οι οποίοι εργάζονται σε 38 Κέντρα Υγείας που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την ελεύθερη Κύπρο, ακόμη σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αναφέρεται ακόμα ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων δικαιούχων σε Προσωπικούς Ιατρούς του ΟΚΥπΥ ξεπερνά τις 95.000 ενώ στα κέντρα υγείας προσφέρονται μεταξύ άλλων υπηρεσιών αλλαγές πληγών, χορήγηση ενέσεων και εμβολιασμοί.

«Ο ΟΚΥπΥ, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του βάση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου με επίκεντρο τον ασθενή» προστίθεται.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ μπορεί ο πολίτης να επισκεφτεί την ιστοσελίδα https://shso.org.cy/health-centre/ ενώ πληροφορίες για τους Προσωπικούς Ιατρούς υπάρχουν στο https://shso.org.cy/anazitisi-iatrou/?wpv-hospital-tax=prosopikoi-atroi&wpv_aux_current_post_id=192.

ΚΥΠΕ

Home