Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΚΥπΥ: Εμβολιάστηκαν κάτω του 45% του νοσηλευτικού προσωπικού

Offsite Team -
12.04.2021 - 13:52

ΟΚΥπΥ: Εμβολιάστηκαν κάτω του 45% του νοσηλευτικού προσωπικού

Εμβολιάστηκε πέραν του 75% του ιατρικού προσωπικού

Πέραν του 75% του ιατρικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, ενώ η εμβολιαστική κάλυψη των νοσηλευτών είναι χαμηλότερη και συγκεκριμένα, κάτω από 45%, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του  Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ( ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως έχουν βάλει  σε εφαρμογή ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης, παρότρυνσης και ενθάρρυνσης των επαγγελματιών υγείας και εξέφρασε την ελπίδα, όπως στο τέλος αυξηθεί και αυτό το ποσοστό.

Υπάρχει, συμπλήρωσε, αυξημένο ενδιαφέρον την τελευταία εβδομάδα, όπου τίθενται κάποιες προϋποθέσεις και εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο διάστημα όπως εμβολιαστεί μεγαλύτερος αριθμός επαγγελματιών υγείας. 

Στο μεταξύ μεγάλος αριθμός ασθενών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στους θαλάμους COVID- 19  των δημόσιων νοσηλευτηρίων, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, ο οποίος δήλωσε πως οι νοσηλευόμενοι με κορωνοιό ανήλθαν στους 225, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευομένων από την αρχή της πανδημίας. 

Από τους 225 ασθενείς με κορωνοϊό,  οι 33 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλα 24 άτομα νοσηλεύονται στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, είπε.

Ενδεικτικά ανέφερε πως 1 στους 4 νοσηλευόμενους νοσηλεύεται είτε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είτε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου η κατάσταση τους κρίνεται από σοβαρή έως και κρίσιμη.

Πρόσθεσε πως εκείνο που έχουν παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες είναι το ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Επίσης, συμπλήρωσε, έχει παρατηρηθεί ότι πέραν από τους ασθενείς με COVID- 19, που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένας άλλος μεγάλος αριθμός ασθενών - 15 με 20 καθημερινά - νοσηλεύεται στη Μονάδα αυτή με άλλες παθήσεις.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως αυτό επιβαρύνει περαιτέρω την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Επιπρόσθετα, τόνισε, πως η προσπάθεια τους επικεντρώνεται στο να εξευρεθούν κλίνες στον ιδιωτικό τομέα, για τέτοιους είδους περιστατικά, ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λευκωσίας.

Αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο κ. Χαριλάου  είπε πως αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 21 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων  οι 3 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ έχουν ξεκινήσει τα εξιτήρια σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό από το ΓΝ Πάφου.

Είπε επίσης πως τα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Λάρνακας που νοσηλεύουν ένα μεγάλο αριθμό ασθενών έχουν δώσει μεγάλες ανάσες στα υπόλοιπα Νοσοκομεία που ήταν από την αρχή εμπλεκόμενα στη διαχείριση της πανδημίας, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home