Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΚΥπΥ: Επέκταση σταθμών αιμοκάθαρσης στο ΓΝ Αμμοχώστου

Offsite Team -
14.03.2022 - 18:52

ΟΚΥπΥ: Επέκταση σταθμών αιμοκάθαρσης στο ΓΝ Αμμοχώστου

Thumbnail
Σε διαδικασία επέκτασης των σταθμών αιμοκάθαρσης στο ΓΝ Αμμοχώστου και άλλα νοσηλευτήρια, βρίσκεται ο ΟΚΥπΥ

Σε διαδικασία επέκτασης των σταθμών αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια όπου υπάρχει ανάγκη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, βρίσκεται ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

 

Σε ανακοίνωση του Οργανισμού αναφορικά με το θέμα που προέκυψε την Πέμπτη 10 Μαρτίου σχετικά με προβλήματα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, διευκρινίζεται πως «το άμεσο πρόβλημα προέκυψε με τη δυσλειτουργία συγκεκριμένου συστήματος επεξεργασίας νερού (Reverse Osmosis), του οποίου η αντικατάσταση έπρεπε να προχωρήσει τάχιστα».

 

Προστίθεται ότι «ο Οργανισμός είχε ήδη προβεί σε ενέργειες για την αντικατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται την εν λόγω σύμβαση. Αναμένετο ότι, το πρόβλημα θα επιλυόταν το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τις δέουσες διαδικασίες της πολιτείας».

 

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζει η ανακοίνωση «ήταν οι εξηγήσεις που δόθηκαν στον Υπουργό Υγείας από την Διεύθυνση του Οργανισμού, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του. Σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν παραπλανητικές ή λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με το θέμα» αναφέρεται και προστίθεται πως «ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, δεν είχε προηγηθεί καμία συζήτηση ή ενημέρωση, προφορικώς ή γραπτώς, προς τον Υπουργό Υγείας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικά με ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του».  

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει ακόμα πως «βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επέκτασης των σταθμών αιμοκάθαρσης, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όσο και στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια του Οργανισμού, όπου υπάρχει ανάγκη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Ο Οργανισμός διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις, πολλές φορές, χρονοβόρες δημόσιες διαδικασίες».  

Ως εκ τούτου, προστίθεται «η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στη διεκπεραίωση της επέκτασης των επιπρόσθετων σταθμών το ταχύτερο δυνατό είναι θετική, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση γραφειοκρατικών δυσκολιών. Η σωστή και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του Οργανισμού, όπως αποδείχθηκε και στην αντιμετώπιση της πανδημίας σώζοντας ζωές, και αυτή η αποστολή αυτονόητα συμπεριλαμβάνει και τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.

ΚΥΠΕ

Home