ΟΚΥπΥ: Νέες οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας για εξοπλισμό

ΟΚΥπΥ: Νέες οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας για εξοπλισμό

"Θα σταλούν σήμερα νέες οδηγίες σε όλους"

Νέες οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας θα αποστείλει σήμερα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), σε σχέση με τον ειδικό εξοπλισμό, που πρέπει να χρησιμοποιείται στα δημόσια νοσηλευτήρια, για προστασία από τα κρούσματα κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Πάμπος Χαριλάου.

Κληθείς να σχολιάσει τις φωτογραφίες, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και απεικονίζουν νοσηλευτή, που φοράει στα πόδια σακούλα σκουπιδιών, πριν επισκεφτεί για εξέταση άτομο που νοσεί, ο κ. Χαριλάου παραπέμπει στις προδιαγραφές, όπως αυτές έχουν αποσταλεί σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, για προφυλάξεις επαφής των σταγονιδίων και αερογενείς προφυλάξεις, σε περιπτώσεις που νοσηλεύονται ύποπτα και επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Όπως σημείωσε το θέμα έχει τεθεί στην  Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης κατά πόσο απαιτείται να φέρουν ποδονάρια ή άλλο εξοπλισμό οι επαγγελματίες υγείας, για να προσθέσει ότι θα σταλούν σήμερα νέες οδηγίες σε όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε διαψεύδει

Πάντως, για τις συγκεκριμένες εικόνες ο κ. Χαριλάου δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε και διαψεύσει οτιδήποτε.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάτι. Εκείνο το οποίο  λέμε είναι ότι όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε πιστά τα πρωτόκολλα, τα οποία έχουν εκπονηθεί για το σκοπό αυτό και να χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός που πρέπει να χρησιμοποιείται», είπε.

Άμεση διερεύνηση του θέματος ζητά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το θέμα, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, είπε πως «πρέπει επιτέλους το θέμα με τον εξοπλισμό να τελειώσει».

Ζήτησε άμεση διερεύνηση του θέματος, σημειώνοντας ότι εφόσον προκύπτουν ευθύνες να αποδοθούν άμεσα.

«Στον  πόλεμο δεν μπορούμε να πάμε με τέτοιες καταστάσεις. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε εξοπλισμό, όμως, για το συγκεκριμένο αν επιβεβαιωθεί σημαίνει έχουμε πρόβλημα», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home