Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ολοκλήρωση ερευνών –Ποια θα είναι η συνέχεια σε Μιτσερό & Ξυλιάτο

Offsite Team -
29.04.2019 - 17:52

Ολοκλήρωση ερευνών –Ποια θα είναι η συνέχεια σε Μιτσερό & Ξυλιάτο

Thumbnail
Συνεχίζονται αύριο οι έρευνες με το πρώτο φως της μέρας

Ολοκληρώθηκαν και για σήμερα, λόγω μειωμένης ορατότητας,  οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του «Ορέστη».

Οι σημερινές έρευνες δεν έφεραν στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση ενώ αναμένεται να συνεχιστούν αύριο, Τρίτη, με το πρώτος φως της μέρας.

Μέλη της ΕΜΑΚ διενήργησαν έρευνες με βάρκα στην Κόκκινη λίμνη, ενώ σηματοδότησαν το σημείο που εντοπίστηκε η δεύτερη βαλίτσα. Παρόλα αυτά οι έρευνες τερματίστηκαν για σήμερα λόγω μειωμένης ορατότητας στην περιοχή.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα επί της τέταρτης σορού ενήλικης γυναίκας που εντοπίστηκε την Κυριακή του Πάσχα μέσα σε βαλίτσα, στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, στο Μιτσερό, με τις κυπριακές αρχές να τελούν εν αναμονή των εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση του θύματος.  

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης». Προς το παρόν, είπε, δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός.

Εξάλλου, την Παρασκευή το βράδυ φθάνει στην Κύπρο το σύστημα sonar για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες που διεξάγουν οι κυπριακές αρχές στις δύο λίμνες, στο πλαίσιο της εξιχνίασης των εγκλημάτων που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος.  

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας έχουν γίνει οι διαδικασίες μέσω της εταιρίας Brasal, η οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το sonar φθάνει από το εξωτερικό την Παρασκευή για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες από το Σάββατο, πρόσθεσε.  

Ο σκοπός, συνέχισε, είναι να ελεγχθεί με μεγάλη λεπτομέρεια ο βυθός και ιδιαίτερα τα πιο βαθιά σημεία στις δύο λίμνες – Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο και Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό – για τις ανάγκες των ερευνών.  

Όσον αφορά το έργο των επαγγελματιών δυτών, ο κ. Τράγκολας είπε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ανέφερε ωστόσο ότι πρόκειται για έμπειρους δύτες που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό σε παρόμοια περιβάλλοντα, ακόμη και σε μεταλλεία. Παίρνονται όλα τα μέτρα και παρέχεται υποστήριξη ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία μαζί τους, είπε.  

Ερωτηθείς τέλος για χθεσινή ανακάλυψη στη λίμνη «Μεμί», ο κ. Τράγκολας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινο δέρμα αλλά για κάτι που δεν συνάδει με το περιβάλλον και διερευνάται.

Home