Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη της Δράκου στην Ελλάδα

Offsite Team -
19.10.2022 - 14:34

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη της Δράκου στην Ελλάδα

Επιστρέφει στην Κύπρο έχοντας συμφωνήσει στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Η Υπουργός ΔΔΤ ολοκλήρωσε σήμερα το ταξίδι της στην Ελλάδα, με επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων «Αυλώνα». Την Υπουργό ξενάγησαν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο Διευθυντής  του Κέντρου κράτησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση για τα αναμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και τις πρακτικές μεταχείρισης ανήλικων και νεαρών παραβατών ενόψει της εγκαθίδρυσης του χώρου κράτησης παιδιών στην Κύπρο. Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης, οι νεαροί που κρατούνται στο κατάστημα «Αυλώνα» επιφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη στην Υπουργό και τους παρευρισκόμενους, αφού ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο.

dvsd

Η Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο έχοντας συμφωνήσει στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου ΔΔΤ και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τη δημιουργία κοινού συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα. Παράλληλα, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας τόσο σε περιφερειακό επίπεδο όσο και μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης αναγνωρίζοντας εν πρώτοις το κρίσιμο μεταρρυθμιστικό και πολύ-επίπεδο έργο που πέτυχε η κα. Δράκου και το Υπουργείο ΔΔΤ σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανέφερε πως Κύπρος και Ελλάδα αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και μέσα από τις  αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη σύσκεψη αυτή, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού ακόμη πιο αποτελεσματικά τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική κρίση.

Εξίσου σημαντική η συνάντηση της Υπουργού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα καίρια ζητήματα της αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού των φυλακών, του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τα ζητήματα των εναλλακτικών ποινών, καθώς επίσης και η παράνομη μετανάστευση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο για το οποίο ενημέρωσε και με επιστολή του τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης και τα Ηνωμένα Έθνη. 

sdvsdv

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του συστήματος δικαιοσύνης φιλικής για τα παιδιά, νεανικής παραβατικότητας και συγκεκριμένα στον χώρο κράτησης ανηλίκων.

Όπως ανέφερε τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών είναι πάντοτε δημιουργική και παραγωγική αφού μέσα από τις κοινές μας προσπάθειες ενσωματώνουμε στην πολιτική μας νέες και βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Home