Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΛΤΕΚ: Προτεραιότητα το κτίσιμο νέων Τεχνικών Σχολών

Offsite Team -
27.12.2022

ΟΛΤΕΚ: Προτεραιότητα το κτίσιμο νέων Τεχνικών Σχολών

Το κτίσιμο νέων Τεχνικών Σχολών, καθώς και το θέμα νέων οργανικών θέσεων, είναι από τα κυριότερα ζητήματα που θα απασχολήσουν την ΟΛΤΕΚ από τη νέα χρονιά, ανέφερε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Λένος Λοϊζου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ είπε ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που έχουν ενώπιον τους είναι το κτίσιμο νέων Τεχνικών Σχολών.

«Αναμένουμε να αρχίσουν τα έργα και στη Λεμεσό και στη Λάρνακα, και επίσης να ληφθούν οι αποφάσεις για δημιουργία νέων Τεχνικών Σχολών σε Λευκωσία και Πάφο, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε πολλούς μαθητές, οι οποίοι θέλουν να φοιτήσουν στις Τεχνικές Σχολές, αλλά δεν έχουμε χώρους», πρόσθεσε.   

Η Τεχνική Εκπαίδευση, συνέχισε ο κ. Λοϊζου, πρέπει να μεγαλώσει και να μπουν νέοι κλάδοι, προς όφελος της κυπριακής οικονομίας, και γι΄ αυτό, επανέλαβε, επιβάλλεται το κτίσιμο νέων Τεχνικών Σχολών.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι ζητούν επίμονα νέες οργανικές θέσεις.

«Οργανικές θέσεις εννοούμε θέσεις για τα ΜΙΕΕΚ, θέσεις Διευθυντών στις Εσπερινές Σχολές και επιτέλους να υπάρξουν νέες θέσεις για επιθεωρητές, οι οποίοι θα βοηθήσουν το έργο το οποίο επιτελούν αυτή τη στιγμή οι νυν επιθεωρητές. Αυξήθηκαν οι ειδικότητες στις Τεχνικές Σχολές, αλλά είναι αδιανόητο, π.χ. ένας επιθεωρητής των δομικών να επιθεωρεί καθηγητές γραφικών τεχνών ή για την κομμωτική, χωρίς να έχει οποιαδήποτε επιμόρφωση σε αυτούς τους κλάδους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς πόσες οργανικές θέσεις ζητούν, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ είπε ότι τρεις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές δεν έχουν Διευθυντή, αλλά, όπως ανέφερε, είναι συνεπακόλουθες αυτές οι θέσεις, διότι χρειάζονται και Βοηθοί Διευθυντές.

Αναφορικά με το θέμα των τετραμήνων, ο κ. Λοϊζου είπε ότι η ΟΛΤΕΚ πάντα ήταν υπέρ του θεσμού των τετραμήνων, προσθέτοντας ότι αυτό που απομένει είναι να δουν τη βελτίωση του θεσμού αυτού.

«Έχουμε στείλει τις εισηγήσεις μας στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένουμε να υπάρξει η ανάλογη αντίδραση», σημείωσε.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, ο κ. Λοϊζου είπε ότι επιτέλους ψηφίστηκε το συνταξιοδοτικό, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια ικανοποίηση όσον αφορά την ψήφιση του συνταξιοδοτικού.

«Αυτό που απομένει αυτή τη στιγμή είναι η συζήτηση γύρω από την ΑΤΑ, για την οποία ακόμα δεν έχουν καταλήξει. Είναι θέματα που αφορούν την μισθοδοσία των εκπαιδευτικών», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home