Όμιλος Ελληνικής Τράπεζας: 1472 - Γραμμή ψυχολογικής φροντίδας

Όμιλος Ελληνικής Τράπεζας: 1472 - Γραμμή ψυχολογικής φροντίδας

  • 1471 – Γραμμή άμεσης ανταπόκρισης ψυχολογικής φροντίδας από τις ασφαλιστικές της Ελληνικής Τράπεζας, τη CYTA και τον Σύλλογο Ψυχολόγων
  • Πέραν των 100 κλήσεων το πρώτο δεκαπενθήμερο λειτουργίας της

Αναγνωρίζοντας πως η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση και τα συνεπακόλουθά της, όπως η επαγγελματική αβεβαιότητα, αναπόφευκτα θα είχαν ψυχοκοινωνικές συνέπειες, οι ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική ένωσαν δυνάμεις με τον Παγκύπριο Σύλλογο Ψυχολόγων και τη CYTA για να προσφέρουν επαγγελματική ψυχολογική στήριξη στους πολίτες μέσω της Γραμμής 1471. Την γραμμή στηρίζει επίσης το Πνευματικό και Συμβουλευτικό Κέντρο της Ιεράς Μονής του Μετοχίου του Κύκκου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Η δωρεάν Γραμμή Άμεσης Ανταπόκρισης Ψυχολογικής Φροντίδας σε Έκτακτα Γεγονότα 1471 λειτούργησε στις 5 Μαΐου 2020, στελεχωμένη αποκλειστικά από επαγγελματίες ψυχολόγους διαφορετικών ειδικοτήτων, με εξειδίκευση στα ζητήματα που προκύπτουν ως αντίδραση στις συνθήκες κρίσης. Η Γραμμή 1471 προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να διερευνήσει και να επεξεργαστεί προσωπικές καταστάσεις, προβλήματα ή κρίσεις στο πλαίσιο μίας και μοναδικής συνεδρίας ή μίας βραχυπρόθεσμης ή και μακροπρόθεσμης θεραπευτικής σχέσης. Αυτό περιλαμβάνει την ψυχολογική αξιολόγηση της κατάστασης και υλοποίησης ψυχολογικής παρέμβασης με επιστημονικά και εμπειρικά τεκμηριωμένες τεχνικές στην επιστήμη της ψυχολογίας. 

Η Γραμμή 1471 λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και διαχειρίστηκε περισσότερες από 100 κλήσεις από τις πρώτες 14 μέρες έναρξής της.

Εκ μέρους του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, o Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Γιώργος Σκλάβος ανέφερε ότι «είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι συμπολίτες μας απευθύνονται στη Γραμμή 1471 και ζητούν βοήθεια. Τέτοιες πρωτοβουλίες διαφαίνονται εξαιρετικά χρήσιμες και απαραίτητες, λόγω των πρωτοφανών συνθηκών, ιδιαίτερα για εκείνους οι οποίοι δεν διαθέτουν δίκτυο υποστήριξης ή δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος επαγγελματικής ψυχολογικής φροντίδας ενώ τους είναι απαραίτητο»

αρ

 

Home