Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ομπρέλα» Φυλακών: Aπενεργοποίησε κινητά πολιτών αντί καταδίκων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
09.03.2020 - 06:30

«Ομπρέλα» Φυλακών: Aπενεργοποίησε κινητά πολιτών αντί καταδίκων

Thumbnail
Στο switch -off παραμένει το σύστημα «ομπρέλα» των Φυλακών

Η Κύπρος υποφέρει από τη γραφειοκρατία και τις βραχύβιες κυβερνητικές αποφάσεις που στοιχίζουν σε χρήμα, ενώ έχουν κόστος σε πολλούς τομείς. Στην επιφάνεια εδώ και σχεδόν ένα μήνα βρίσκεται η απόπειρα φόνου σε βάρος επιχειρηματία στην Αγία Νάπα που η μαρτυρία συνδέει με το έγκλημα 37χρονο ισοβίτη ως οργανωτή. Με βάση τα δεδομένα, η εγκληματική ενέργεια που οδήγησε σε μακελειό στήθηκε μέσα από τις Φυλακές.

Η Offsite παρακολουθεί στενά το θέμα του ελέγχου των κινητών τηλεφώνων από το σύστημα «ομπρέλα» απενεργοποίησης κινητών που υπάρχει εντός των Κεντρικών Φυλακών. Το σύστημα δεν λειτούργησε αφού ενώ εγκαταστάθηκε εν τέλει το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας που είναι η αρμόδια υπηρεσία το άφησε στο switch -off.

Η ίδια η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους μάς τόνισε ότι το σύστημα που θα έδινε ριζική λύση στο πρόβλημα παραμένει απενεργοποιημένο από το Σεπτέμβριο του 2018.  Ένα σχεδόν μήνα μετά τη σύλληψη του ισοβίτη Δ. Μαμαλικόπουλου αποκαλύφθηκε αυτή η αδυναμία παρά τις δηλώσεις και τις παραστάσεις των Φυλακών. Η κα Αριστοτέλους μάς  είπε ότι δεν προχώρησε ακόμα τίποτε!.

>>>>Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις>>>>

Όπως πληροφορούμαστε, οι Κεντρικές Φυλακές παρά τα μέτρα που λαμβάνουν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν στην ρίζα τους το πρόβλημα, αφού δεν διαθέτουν την τεχνολογική υποστήριξη. Η απόφαση της διεύθυνσης για ελεύθερη πρόσβαση των καταδίκων στους θαλάμους μεταξύ 08:00 το πρωί - 18:00 το απόγευμα περιόρισε το πρόβλημα χρήσης κινητών, αλλά δεν το έλυσε.

Υπενθυμίζουμε ότι με την εγκατάσταση του συστήματος «ομπρέλα» προκλήθηκε σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή Αγίου Ανδρέα που βρίσκονται οι Φυλακές αφού υπήρξαν παράπονα για απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων πολιτών και κατοίκων των γειτονικών σπιτιών. Μετά τα παράπονα έγιναν ενέργειες διόρθωσης του προβλήματος, αλλά το πρόβλημα στις Φυλακές δεν λύθηκε.

 

Home