Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Online εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους από Οκτώβριο

Offsite Team -
21.09.2022

Online εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους από Οκτώβριο

Όσα ανέφερε στην εκπομπή Offsite on Air ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος

Εξέλιξη προκύπτει με την Online εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους καθώς όπως ανέφερε  στην εκπομπή Offsite on Air ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος τον ερχόμενο Οκτώβριο θα μπορεί να γίνει Online η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Κόκκινος, υπάρχει δέσμευση του υφυπουργείου να δώσει σε παραγωγή μέσα στον Οκτώβριο την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Όπως μετέδωσε και η Offsite σε προηγούμενο ρεπορτάζ η τελευταία μέρα για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους θα είναι η 27η Δεκεμβρίου όπως έχει άλλωστε ανακοινωθεί ωστόσο χρειάζεται η νομοθετική ρύθμιση που υπήρξε σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Όπως μας λέχθηκε από την υπηρεσία εκλογών το κλείσιμο του εκλογικού καταλόγου πιο νωρίς γίνεται συνήθως όταν οι Προεδρικές είναι αρχές Φεβρουαρίου καθώς υπάρχει βάση της νομοθεσίας και περίοδος ενστάσεων 10 ημερών ενώ ακολούθως θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για οριστικοποίηση του τελικού εκλογικού καταλόγου 15 μέρες πριν από τις Προεδρικές.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 θα γίνει η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές, ενώ την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία (Πρώτος γύρος εκλογών) και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 θα διεξαχθεί η Επαναληπτική εκλογή, εάν δεν υπάρξει εκλογή από τον Πρώτο γύρο.

Home